Foto: Damir Krajac / CROPIX
REAKCIJE NORVEŠKIH MEDIJA

NORVEŽANI NEZADOVOLJNI RAZVOJEM SITUACIJE, JEDAN IM SE POTEZ NIKAKO NIJE SVIDIO 'Dinamo je dobio puno bolji aranžman od Rosenborga'

“Dinamo je favorit zbog lakšeg rasporeda, a i za uzvrat će biti odmorniji”
Piše: Petar ZobecObjavljeno: 21. kolovoz 2019. 20:25

Jutro nakon remija Manchester Uniteda i Wolverhamptona, norveškim medijima dominirale su vijesti o strategu “crvenih vragova” Oleu Gunnaru Solskjaeru i analizirali se problemi u igri norveškog trenera.

Kori se Paula Pogbu koji je odlučio izvesti jedanaesterac kod 1-1 pa promašio i tako svojoj momčadi izbio dva boda iz džepa. Francuzu se nabraja da je od posljednjih 11 penala promašio njih četiri, a niti Solskjaer nije prošao “lišo”, jer nije trebao dopustiti veznjaku francuske reprezentacije da opali po golu s bijele točke.

Nakon nevolja legendarnog napadača na klupi engleskog velikana, piše se i o rukometu, jer hijerarhija se mora znati, pa Aftenposten donosi priču o prenatrpanom rasporedu rukometaša koji su se odlučili pobuniti Norveškom rukometnom savezu.

Zatim na red dolazi i nogomet, i dalje je glavna vijest što se Rosenborga tiče, situacija s Nicklasom Bendtnerom. Osebujni i papreno skupo plaćeni napadač je na svoju ruku produžio odmor pa se konačno pojavio u svom klubu, a uskoro bi trebao promijeniti sredinu, na radost njegovih poslodavaca.

Rosenborg je za vikend remizirao s Oddom 1-1 i trenutno drži petu poziciju na ljestvici, devet bodova iza vodećeg Bodo/Glimta. Pa iako je trener Rosenborga Eirik Horneland odmarao dosta prvotimaca u remiju, tiskovine iz Trondheima kukaju kako su nogometaši Dinama u idealnoj situaciji uoči ogleda s Rosenborgom.

Naime, tamošnje sportske tiskovine ističu kako je Dinamu po mjeri skrojen raspored u domaćoj ligi, te da je zaradio dan više odmora, budući da su izabranici Nenada Bjelice svoj ogled petog kola odigrali još u petak i pobijedili zaprešićki Inter rezultatom 2-1.

“Najbolji hrvatski klub dobio je puno bolji aranžman nego što je dobio Rosenborg u norveškoj ligi”, piše ABC Nyheter. Između ogleda na Maksimiru i uzvrata na Lerkendalu, Dinamo neće imati prvenstvenu utakmicu što se također nije dopalo “sitničavim” Norvežanima, jer Rosenborg u subotu očekuje ogled sa Stabaekom na domaćem terenu, koji, usput rečeno, drži 12. poziciju norveške prve lige. Osim lakšeg rasporeda, Norvežani predstavljaju Bjeličinu momčad, ali prije toga podsjećaju na najbolju godinu u povijesti hrvatskog nogometa. Jasno, misli se na srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i dočekano Dinamovo proljeće. O “modrima” se piše kao o tvornici super-talenata, u kojoj je najnoviji produkt wunderkind Dani Olmo i samo je pitanje vremena kada će napustiti Maksimir. Dinamo se gura i u ulogu favorita, budući da se zadnjih godina zagrebački klub gotovo redovito nalazi u euronatjecanjima.

Norveški mediji podsjećaju da bi Rosenborg skalpom nad Dinamom pospremio oko 220 milijuna norveških kruna (malo više od 23 milijuna eura), čime bi klub ponovno mogao zagaziti stazama Lige prvaka, gdje nije bio još od 2007. godine.

Linker
23. travanj 2024 11:05