Maurizio Lagana/Getty Images / Getty Images
LIGA PRVAKA

ODLUČUJUĆA UTAKMICA ZA NAPOLI, A IZAZOV NE MOŽE BITI TEŽI Anfield Road već je bio sretan za Carla Ancelottija: 'Trebat ćemo vruće srce i hladnu krv'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. prosinac 2018. 20:05

Pred Napolijem je odlučujuća utakmica za ostanak u Ligi prvaka, no zadatak je prilično težak. Na Anfieldu ih večeras u 21 sat čeka Liverpool, jedina neporažena te ujedno i vodeća momčad engleske Premier lige.

- Trebat ćemo vruće srce i hladnu krv – rekao je svojim igračima Napolijev trener Carlo Ancelotti uoči puta na Otok.

Iskusni stručnjak je vrlo optimističan uoči ogleda s Redsima. Odgovarao bi mu i remi, dakako i pobjeda, pa čak i poraz ako PSG ne pobijedi u Beogradu. Uvjeren je Ancelotti da ima jaku momčad i da Liverpoolu može napraviti probleme.

- Bit će nam čast igrati na Anfieldu. Tamo je čudesna atmosfera, najbolja na svijetu nakon našeg San Paola. Imam s tog stadiona puno uspomena, a posljednja od njih je lijepa jer sam tamo osvojio naslov prvaka s Chelseajem.

Soccer Football - Serie A - Sampdoria v Napoli - Stadio Comunale Luigi Ferraris, Genoa, Italy - September 2, 2018   Napoli coach Carlo Ancelotti    REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini / REUTERS
Ancelotti

Njegova je momčad u subotu lako sredila Frosinone (4:0), a na Anfieldu se ne namjerava samo braniti ni igrati na remi.

- Čeka nas teška, uzbudljiva utakmica. Namjeravamo igrati našu uobičajenu igru. Bilo bi kontraproduktivno pokušati ‘’parkirati autobus’’, jer mi tako ne igramo. Nastojat ćemo se nametnuti, siguran sam da su momci spremni i motivirani da pruže apsolutno sve od sebe. Dolazimo napadački nastrojeni – najavio je Napolijev trener.

Rezultati by SofaScore

Bez čekanja

U prvenstvu je odmorio nekolicinu igrača.

- Rotirao sam ne samo zbog odmora, nego da pružim minutažu i ostalima. Svi su mi potrebni. Oni koji su ušli odigrali su dobro, svi su napravili dobre stvari. Ta je utakmica bila potencijalna zamka, ali smo je riješili na pravi način.

Napoli je u Englesku mogao putovati i s komotnijom situacijom, da nije primio pogodak u domaćem ogledu s Crvenom zvezdom. Tada bi prošao dalje i s porazom od 1:0.

- Draže mi je da je ovako. Ne možemo mi čekati, nego ćemo igrati hrabro.

Među Napolijevim putnicima za Liverpool je i Marko Rog.

Kalkulacije posljednje kolo Lige prvaka:

SKUPINA A

Atletico je osigurao prolaz u osminu finala, te će osigurati prvo mjesto u skupini pobjedom u Belgiji, ili u slučaju da Borussia Dortmund ne svlada Monaco. I Borussia ide dalje, a za prvo mjesto treba pobjedu protiv Monaca uz uvjet da Atletico ne osvoji više od boda. U međusobnom omjeru bolji je njemački klub. Club Brugge nastavlja u Europskoj ligi, Monaco se oprašta.

SKUPINA B

Barcelona je već ranije osigurala prvo mjesto i protiv Tottenhama može odigrati bez ikakvog imperativa. Spursi su trenutačno drugi, imaju bolji međusobni omjer s Interom, te će se plasirati u osminu finala u slučaju pobjede u Barceloni, ili ako Inter ne osvoji više bodova od njih u zadnjem kolu. Inter za drugo mjesto treba skupiti više bodova od Tottenhama, dok se PSV kao posljednji oprašta od Europe.

SKUPINA C

Napoli prolazi ako remizira na Anfieldu, ili ako izgubi pod uvjetom da i PSG izgubi u Beogradu. PSG ide dalje s pobjedom, a proći će i u slučaju da Liverpool ne svlada Napoli. Redsi svakako moraju pobijediti da bi imali izglede za prolaz. Ako PSG pobijedi, tada Liverpool mora dobiti sa 1:0, ili s dva i više golova razlike. Ako Liverpool, Napoli i PSG završe skupinu s devet bodova, tada bi Redsi bili prvi, dok bi drugo mjesto ovisilo o rezultatu na Anfieldu. Crvena zvezda može do trećeg mjesta ako svlada PSG, a Liverpool izgubi.

SKUPINA D

Porto je već prošao u osminu finala Lige prvaka kao pobjednik skupine, dok Schalke ide dalje kao drugoplasirani. Galatasaray će zauzeti treće mjesto i nastaviti natjecanje u skupini Europske lige ako kod kuće svlada Porto, ili ako Lokomotiv ne uzme tri boda u Gelsenkirchenu. Lokomotiv će uzeti treće mjesto ako pobijedi Schalke, a Galatasaray ostane bez pobjede protiv Porta. Turska momčad ima bolji međusobni omjer s ruskim predstavnikom.

SKUPINA A

Club Brugge - Atletico Madrid (21.00)

Monaco - Borussia Dortmund (21.00)

SKUPINA B

Barcelona - Tottenham (21.00)

Inter - PSV (21.00)

SKUPINA C

Crvena Zvezda - PSG (21.00)

SKUPINA D

Galatasaray - Porto (18.55)

Schalke - Lokomotiv (18.55)

Linker
25. travanj 2024 06:07