REUTERS
MODRI ĆE DATI SVE ZA USPJEH

OLMO NAJAVIO NAJVEĆU POBJEDU DINAMA 'Nitko u svlačionici niti ne pomišlja na jedan bod! Maksimir će za sve osim za Šahtar biti najsretnije mjesto'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. studeni 2019. 12:34

U subotu je hrvatski prvak imao HNL-sudar s Interom, ali, naravno da su misli navijača već usmjerene na veliku srijedu i europski obračun sa Šahtarom. Atmosfera u Zagrebu već se lagano zagrijava, pripreme za ogled koji Modrima može donijeti proljeće u Ligi prvaka startale su već nakon utakmice u Harkivu gdje je dragi Bog spasio Šahtar. Valjda im u srijedu neće biti na pomoći...

- Spremni smo za Šahtar!

To je bila prva rečenica koju nam je kazao Dani Olmo, sjajni španjolski veznjak, velika uzdanica Bjeličine momčadi.

- U Harkivu smo pokazali da možemo pobijediti Šahtar! Mi na svakoj utakmici dajemo sve od sebe, pokazali smo da možemo igrati protiv svakoga, ne samo protiv Šahtara. Nema se tu previše što okolišati, kvalitetni smo, izgledamo dobro, igramo dobro. Da, imamo velike šanse da u srijedu pobijedimo!

Možemo još bolje

Eto, Olmo je veliki optimist, ima iznimno pozitivan stav, tako i treba, takav mora imati kompletna plava svlačionica. U Harkivu je Dinamo pokazao da sva ona sila Brazilaca u redovima ukrajinskog kluba mora strahovati pred dolazak u Maksimir.

Ipak, pitamo Danija hoće li u srijedu Šahtar ipak biti spremniji za Dinamo, jesu li ih Modri ipak malo iznenadili?

- O tome uopće ne razmišljam. Gledam nas. Mi imamo kvalitetu s kojom se možemo nositi s jakim suparnicima, sve respektiramo, ali nikoga se ne plašimo. Šahtar je odlična momčad. Dobro, možda u Harkivu nismo vidjeli najbolji Šahtar, ali isto tako u Harkivu niste vidjeli najbolji Dinamo! Mi u srijedu možemo igrati još mnogo bolje nego što smo tamo odigrali.

Onda je dodao...

- Ako želimo proljeće u Europi, moramo odigrati bolje nego u Harkivu! Siguran sam da će biti tako.

REUTERS/Gleb Garanich
REUTERS

Može biti ključna

Iako ima mnoštvo kombinacija, nekako se ipak čini da bi trijumf nad Šahtarom u Maksimiru širom otvorio vrata proljeće u Europi, proljeća u Ligi prvaka. Igra li se u srijedu ipak odlučna utakmica?

- Da, ta utakmica zaista može biti odlučna. Jer ako pobijedimo Šahtar, mi odlazimo na sedam bodova. Ako pretpostavimo da će moćni City pobijediti Atalantu, onda bi tom pobjedom nad Šahtarom osigurali proljeće u Europskoj ligi. A držim da bismo zaista napravili ogroman korak prema proljeću u Ligi prvaka.

Željeli smo čuti od Olma što će odlučiti u utakmici koju Dinamovi navijači čekaju s ogromnim nestrpljenjem, na neki način za sve zaljubljenike u plavu boju to je svojevrsno finale Dinamove europske priče.

- Dinamo i Šahtar su u poravnanoj situaciji, zato ta utakmica ima toliku važnost. Što će odlučiti? Mali detalji. Ravnopravne smo momčadi, a kad je tako, onda uvijek odlučuju nijanse, neka sitna pogreška, ponekad i doza sreće. Znam samo jedno, moramo biti maksimalno fokusirani svih devedeset minuta, niti jedne sekunde ne smijemo biti neoprezni. No, znam i još nešto. Ako budemo igrali kao što znamo, onda ćemo mi trčati pobjednički krug oko igrališta i veseliti se s našim navijačima, Maksimir će za sve osim za Šahtar biti najsretnije mjesto.

Biste li bili zadovoljni neodlučenim rezultatom, ujedno odgodom odluke i europskom proljeću?

- Ne, ne bih bio zadovoljan bodom. Ni jedan moj suigrač ne bi bio zadovoljan s bodom. Mi nikada, baš nikada nismo zadovoljni bodom jer znamo da možemo pobjeđivati. Dinamo ne igra da na koncu bude remi, ne znamo mi tako. Naša ideja je uvijek ista, ona se zove - pobjeda! Tako da u srijedu idemo po tri boda, to nam je jedina misao vodilja.

Harkiv, Ukrajina, 221019. 
Kamp Metalista.
Utakmica 3. kola skupine C UEFA Liga mladih , Sahtar - Dinamo. 
Na fotografiji: Dani Olmo, Ismaily
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Navijači su nam čudo

Hoće li maksimirska utakmica u taktičkom pogledu biti drukčija od one u Harkivu?

- O tome ne mogu govoriti. Međutim, mi smo jači kad igramo u Maksimiru pred našim navijačima. Naši navijači su pravo čudo! Uvijek su uz nas, to nam daje posebnu snagu, dodatnu energiju. Šteta samo što nisu u tolikom broju uz nas na utakmicama HNL-a. Ali u Europi je uvijek fantastična atmosfera. Ono što je važno, ne osjeti se samo na tribini, nego i na terenu. Kad mi čujemo taj huk s tribina, teško je opisati kakav je naša motivacija. Naravno, trebamo zahvaliti i onim našim navijačima koji su bili u Harkivu, ali kad igramo pred svojim navijačima u Maksimiru, onda je to nešto ekstra.

Možete li protiv Šahtara odigrati kao protiv Atalante?

- Naravno da možemo! I kao protiv Fenerbahčea, i kao u još mnogo utakmica. Nije jasno uvijek lako tako odigrati, ali ova momčad to može.

Dani je zabio u Harkivu, sanja li da ga zabije pred prepunim maksimirskim tribinama?

- Kad sam zabio taj svoj prvi pogodak u Ligi prvaka, obuzeo me nevjerojatan osjećaj. Bio je to, rekao bih, čak možda i najbolji događaj u mojoj dosadašnjoj karijeri. Sad sanjam pogodak Šahtaru i u Maksimiru. Jako bih u srijedu želio postići pogodak, kako bih pomogao momčadi u toj velikoj utakmici. Zapravo, zašto samo jedan? Neka zabijem dva, ha-ha... Stvarno, osjećam se odlično i jedva čekam da utakmica starta, vidjet ćete odlični Dinamo - zaključio je Olmo.

Linker
19. travanj 2024 11:02