VELIKI OBRAČUN SA CITYJEM

Olmo: Neće nas lako dobiti, idemo na pobjedu, a Guardioli hvala što me usporedio s takvim igračem!; Ivković: Gurni im loptu kroz noge u 1. minuti!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. rujan 2019. 00:01

Dinamo je trijumfalno otvorio Ligu prvaka, a sada slijedi za igrače najteže, a za navijače najspektakularnije gostovanje. Uoči velikog obračuna s Manchester Cityjem, gosti podcasta Sportskih novosti bili su najbolji i najskuplji igrač modrih Dani Olmo te bivši vratar Dinama, danas trener Tomislav Ivković.

- Nećemo dopustiti da nas lako dobiju, da se rugaju s nama, iako su vrlo jaki, vjerojatno najbolja momčad u našoj skupini. Ali, imaju i oni pokoju lošu stranu, i tamo ćemo ići na pobjedu, puca od optimizma Dani Olmo, koji je uoči dolaska u našu emisiju dobio još jedan veliki kompliment. – Katalonci biraju najboljeg mladog igrača, mene su uvrstili među tri kandidata. Velika je to nagrada za mene, ekskluzivno je za naše gledatelje i čitatelje otkrio Olmo.

- Protiv Atalante ste gledali najbolji Dinamo u Europi u posljednjem desetljeću. Posljedice je to prije svega Bjeličine taktičke mudrosti i hrabrosti, što je posljedica činjenice da on jako dobro poznaje talijanske momčadi, osvrnuo se Ivković na veliku pobjedu i potom najavio sudar s moćnom engleskom ekipom:

- Ne možeš protiv momčadi kao što je Manchester City igrati na nulu, nekakav bunker, to bi bilo samoubojstvo, ali možeš odigrati hrabro, drsko, bezobrazno, moraš razmišljati kako zabiti gol, a ne kako primiti što manje, ovu utakmicu Dinamo mora shvatiti kao ozbiljnu ekshibiciju, slikovit je bio Ivković.

City je jedan od najbogatijih klubova na svijetu, ima ponajbolje igrače, stoga je logično da ga vodi trenerski broj jedan na svijetu.

Karizmatični Pep Guardiola ove je godine, pisali su katalonski mediji, već registrirao kakav majstor igra u plavom dresu: - Dani Olmo u sebi nosi Barcin DNK, on je igrač sličan De Bruyneu, konstatirao je veliki Pep, a Dijamov dragulj je bio posebno ponosan na taj kompliment njegovog sunarodnjaka: - Hvala mu na tim riječima, Kevin De Bruyne je stvarno veliki igrač, takve usporedbe me tjeraju da budem još bolji…

- Sreća je i Dinamova i njegova što je ostao u Zagrebu, on ima i kvalitetu i drskost i zrelost, igrao sam i s Bobanom i s Prosinečkim i sa Mlinarićem, sjećam se kakvi su bili u godinama u kojima je sada Dani i reći ću vam: on je korak ispred sve trojice!, naklonio se Kataloncu i Ivković.

U podcastu, koju možete pogledati na portalu Sportskih novosti i na našim društvenim mrežama, Olmo je predstavio novog igrača Dinama – svog brata Carlosa (‘Visok je 195 cm, dešnjak, stoper, igra u mladoj momčadi, bit će bolji od brata, ha, ha, ha…), neuvjerljivim izdanjima nogometnog giganta iz Olmova zavičaja (Ivković: Ne možeš vjerovati da je to Barcelona, oni očito imaju velikih problema u svlačionici’), glavnim favoritima za osvajanje Lige prvaka, a na kraju su naši sugovornici prognozirali i rasplet velike utakmice u utorak:

- Dat ćemo sve od sebe da uzmemo barem bod, a ako se ukaže prilika za pobjedu, pokušat ćemo je iskoristiti, tvrdi Olmo, a Ivković je poentirao: - Gurni im loptu kroz noge u prvoj minuti kao Talijanima, neka oni razmišljaju o vama, pokažite im da ste hrabri i drski…

Linker
18. travanj 2024 14:15