Kramarić
 REUTERS/Emmanuel Foudrot / REUTERS
KRAJ PRVOG KRUGA LIGE PRVAKA

VIDEO: POTPUNI ŠOK NA SANTIAGO BERNABEUU! Vlašić i društvo u šest minuta bacili Real na koljena usred Madrida, pa ga dotukli! Vlašić asistirao za 3:0

Večer Lige prvaka kojom završava prvi krug elitnog natjecanja počela je velikim iznenađenjem! Moskovski CSKA našeg Nikole Vlašića u, pokazalo se, rezultatski nevažnoj utakmici pobijedio je miješanu momčad Reala s 3:0 na Santiago Benabeuu! Bila je to druga pobjeda Moskovljana protiv Reala u skupini G, no Rusi na kraju nisu uspjeli izboriti treće mjesto i Europsku ligu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. prosinac 2018. 13:36

REAL MADRID - CSKA 0:2 (Chalov 37', Shchennikov 43', Sigurdsson 73')

Nogometaši moskovskog CSKA još jednom su šokirali aktualnog europskog prvaka Real Madrid. Nakon što su u 2. kolu skupine G u Moskvi pobijedili sa 1:0, večeras su u susretu 6. kola u Madridu slavili sa 3:0, ali i ispali iz Europe.

Rusko slavlje pokvarila je vijest iz Plzena gdje je Viktorija pobijedila Romu sa 2-1 i izborila nastavak natjecanja u Europskoj ligi, dok je europska priča za CSKA završila.

Viktorija i CSKA su zaključili natjecanje u skupini sa po sedam bodova, no Česi su bolji u međusobnom skoru. "Kraljevski klub" je i prije ovog kola osigurao prvo mjesto u skupini i plasman u osminu finala, dok je Roma bila sigurna na drugom mjestu.

Santiago Solari je odlučio odmoriti većinu prvotimaca, pa je Real započeo utakmicu u 'šarenom' sastavu s tri debitanta u Ligi prvaka (Javier Sanchez, Federico Valverde, Vinicius Junior). Pritom je Junior postao treći najmlađi igrač Reala koji je nastupio u LP sa 18 godina i 152 dana. Mlađi od njega bili su tek Iker Casillas (18g i 117d), te Raul Gonzalez (18g, 77).

Real je bolje otvorio utakmicu i u prvih pola sata domaćin je imao nekoliko lijepih prilika, ali se rezultat nije mijenjao. CSKA je poveo u 37. minuti iz prve ozbiljne akcije, a zabio je Fedora Čalova (37). Šest minuta kasnije već je bilo 2-0, a strijelac je bio Georgij Šenikova. Nakon lijepe akcije pucao je Mario Fernandes, Thibaut Courtois je obranio njegov udarac, a Šenikov je poslao odbijanac u donji desni kut.

Katastrofa Reala nastavila se i drugom poluvremenu, u 73. minuti je Arnor Sigurdsson na asistenciju Nikole Vlašića zabio za 3-0. Domaćin je do kraja utakmice nešto pokušavao, ali nije stvorio niti jednu ozbiljnu priliku.

Luka Modrić nije nastupio za Real, dok su Nikola Vlašić i Kristijan Bistović odigrali cijeli susret za goste.

U drugom susretu Viktorija Plzen je pobijedila Romu sa 2-1. Nakon skromnog prvog poluvremena, nastavak je donio odličan nogomet. Domaćin je poveo u 62. minuti golom Jana Kovarika, no samo šest minuta kasnije izjednačio je Cengiz Under. Viktorija je u 74. minuti ponovo stigla do prednosti preko Tomaša Choryja i uspjela zadržati prednost do kraja.

REAL MADRID - CSKA 0:2 (Chalov 37', Shchennikov 43', Sigurdsson 73')

Izašao je i Marcelo, u igri je Carvajal. Mala je vjerojatnost da će Real uspjeti dostići ovaj rezultat.

73' - GOOOL! Vlašić je ispremiješao obranu Reala i dodao Sigurdssonu koji puca isprve i zabija za velikih 3:0 u Madridu!

Solari je u drugome poluvremenu promptno reagirao na ovakav rezultat. U svlačionici je ostao Benzema, a zamijenio ga je Gareth Bale. U 58. minuti izašao je Llorente, a situaciju će pokušati spasiti Toni Kroos.

43' - GOOOL! Mario Fernandes i Chalov zakuhali su akciju na desnoj strani, Fernandesov se udarac odbija od bloka obrane Reala, a na loptu je naletio Shchennikov i pogodio za nevjerojatnih 2:0 Moskovljana na Santiago Bernabeuu!

37' - GOOOL! Oblykaov je pokrenuo akciju na sredini terena i dodao Sigurdssona koji je ispremiješao cijelu Realovu obranu, sjajno je pronašao Chalova na vrhu šesnaesterca koji lijepom minijaturom izbacuje Javija Sancheza i zatim fantastično pogađa mrežu za 1:0 u Madridu!

Real je otvorio susret s izmiješanom postavom. Na klupi su ostali Modrić, Bale, Carvajal, Kroos i Varane, a trener Santiago Solari dao je priliku 18-godišnjem Brazilcu Viniciusu Junioru koji je time nakon Raula i Ikera Casillasa postao treći najmlađi igrač Reala koji je zaigrao u početnom sastavu Lige prvaka.

Skupina G

Real je sigurno prvi, Roma je sigurno druga, no u međusobnim susretima s moskovskim CSKA-om te Viktorijom iz Plzena definirat će nade i ambicije Rusa i Čeha. Jer, naime, i Vlašićev CSKA, kao i Viktoria imaju isti broj bodova, ali je češka momčad u prednosti zbog međusobnih susreta, što znači da će Viktoria proći u EL ako izjednači CSKA-ov rezultat sa Santiago Bernabeua.

- Nemamo što izgubiti, a i u prvoj utakmici s Realom pokazali smo da možemo parirati najboljima u Europi - poručuju iz tabora CSKA, gdje bi i danas jedan od ključnih igrača trebao biti Nikola Vlašić, koji igra u vrhunskoj formi.

Roma, pak, ganja pobjedu za popravljanje dojma cijele sezone...

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 14:45