Reuters/Jason Cairnduff
BEZ IZRAZITOG FAVORITA

OSAM JAKIH KANDIDATA U NOVOJ SEZONI NOGOMETNE LIGE PRVAKA Može li Guardiola s Manchester Cityjem prekinuti španjolsku dominaciju?

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. rujan 2018. 10:38

Mnogi se pitaju je li Pep Guardiola dovoljno izgradio Manchester City da prekine španjolska dominacija. Kad su 2013. godine Bayern i Borussia Dortmund igrali finale na Wembleyju, pisane su bajke o procvatu Bundeslige, no uslijedio je potpuni trijumf klubova s Pireneja koji su potom uzeli sve titule, u dva navrata imali i madridsko finale.

Međutim, Real ne djeluje jednako jak, Barcelona je, koliko se god hrusti da će ove sezone pokoriti sve fronte, iskazala slabosti i bit će zanimljivo vidjeti hoće li ih prevladati. Atletico je moćan, ne i briljantan. Je li trenutak da se titula preseli iz Španjolske na neku drugu lokaciju i koja bi to bila?

Osam je jakih kandidata za osvajanje Lige prvaka, naravno ne svi s jednakim izgledima. Koliko god Premier liga bila slavna i cijenjena, engleski klubovi u 21. stoljeću imaju samo tri naslova, Liverpool 2005. godine, Manchester United 2008. te Chelsea 2012. Liverpool je u Kijevu bio u finalu, City i Redsi njihovi su glavni aduti. Manchester City ima igru, lepršavost, iskusnog i lucidnog trenera, ali nikad nije bio tako visoko. Neki se sada klade na njih, no dosta je i sumnjičavih.

Soccer Football - Premier League - Manchester City v Fulham - Etihad Stadium, Manchester, Britain - September 15, 2018  Manchester City manager Pep Guardiola talks to Fernandinho during a break in play  REUTERS/Phil Noble  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS/Phil Noble

Osim engleskog dvojca i španjolskog trojca jednake aspiracije imaju i Juventus, koji je izgubio dva finala 2015. i 2017. godine, no sada s Ronaldom želi okrenuti završnicu u svoju korist i čini se da je zreliji za to nego proteklih godina, koliko je god tek start sezone pa su procjene nezahvalne, PSG, čija ekipa će biti iskusnije i uigranija, a o njima ovisi znači li to i kompaktnija, te uvijek Bayern, makar zadnjih godina ne prati tržišne tokove. Neymar i PSG protekle sezone nisu otišli daleko, ali Neymar se i ozlijedio, naišli su na Real, mnogo im toga nije išlo na ruku. Možda im se sada i sreća malo osmjehne?

Soccer Football - La Liga Santander - Athletic Bilbao vs Real Madrid - San Mames, Bilbao, Spain - September 15, 2018   Real Madrid's Casemiro in action with Athletic Bilbao's Raul Garcia   REUTERS/Vincent West
REUTERS/Vincent West / REUTERS
Real Madrid

Premda se u vrh može kao iznenađenje probiti i netko iz drugog plana, poput Rome ovog proljeća u polufinale, ne budu li akteri završne utakmice u Madridu dva od ovih osam klubova bit će golemo iznenađenje. Liga prvaka je, ipak, kad su glavne nagrade u pitanju, zabava za usko odabrano društvo. Čak je činjenica da imamo osam najozbiljnijih kandidata za prvaka i da nema pravog favorita, jako dobra za sezonu pred nama. Bit će zanimljivo.

Linker
26. travanj 2024 21:39