ANTONIO BRONIC REUTERS
OLMO JE DOBAR, ALI ON...

'OSTAO SAM IZNENAĐEN KOLIKO JE DINAMO DOBRA MOMČAD!' GUARDIOLA JE PONAVLJAO IME JEDNOG DINAMOVCA 'Izdvojio bih njega, izvrstan s loptom, dominantan..'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. prosinac 2019. 22:29

Dinamo je na Maksimiru u posljednjem kolu po skupinama Lige prvaka izgubio od engleskog velikana Manchester Cityja s 4:1, Atalanta je u Harkivu slavila protiv Šahtara i time je za Modre europska sezona bila završena.

Dinamovci su izgledali sjajno u prvome dijelu, poveli su preko Danija Olma, no zatim je Gabriel Jesus upisao hat-trick.

Još je jedan gol dodao Phil Foden, bilo je to u trenucima kada je Atalanta već uvjerljivo vodila, te je tu bilo jasno da će Bjeličine trupe novu priliku morati čekati dogodine.

Ostaje gorak okus i dojam je da su Modri mogi uhvatiti barem Europsku ligu, no nedostajalo je i sportske sreće.

Jedan od najuspješnijih trenera na klupi Cityja, Španjolac Pep Guardiola, nahvalio je dinamovce i komplimentirao na upečatljivoj sezoni:

"Igrali su dinamovci vrlo dobro, s Petkovićem u 'boxu' vrlo su opasni. Da usporedim prvu i drugu utakmicu... U prvom se susretu na Etihadu igralo ponešto defanzivnije, a u ovom je susretu bilo mnogo više ozlijeđenih igrača. Bilo je mnogo teže u Manchesteru, bio sam iznenađen koliko je Dinamo dobra momčad. Sada smo i mi i oni imali puno izostanaka, a to na ovakvoj razini izrazito utječe na izvedbu. Olmo ima svijetlu budućnost i to je pokazao danas. Izdvojio bih Petkovića koji je izvrstan s loptom, dominantan je u zraku... Nije da samo zna igrati glavom i dobivati zračne duele. Hrvatske su momčadi uvijek bile konkurentne, sretno dalje!', bio je kratak Pep.

Na presici nakon utakmice ipak je bio nešto rječitiji.

"Iako nam bodovi nisu bili presudni, bilo je važno pobijediti i na lijepi način okončati natjecanje u skupini. Igrali smo za sebe, zadovoljan sam izvedbom moje momčadi, koja je odigrala vrlo dobrih 70-75 minuta. Čudna je bila ova skupina, čudne su se stvari događale. Atalanta je, eto, nakon prve tri utakmice bila bez boda, a na kraju je završila na drugom mjestu! I to je draž nogometa, takve neobične situacije koje nitko ne može predvidjeti, ni prognozirati", govorio je Guardiola, kojeg su engleski novinari propitivali o Fodenu i Mendyju, Pep ih je, dakako, nahvalio.

A onda smo upitali stratega Cityja je li španjolski sudac pomogao Cityju prilikom izjednačujućeg pogotka, te kakvo je njegovo općenito mišljenje o VAR-u? Nakon nekoliko sekundi stanke, Guardiola je rekao:

"Hm... Ne znam, čini mi se da sudac nije mogao vidjeti da Dinamov igrač leži na zemlji, pa zato nije prekinuo igru. VAR? Bio sam od samih početaka zagovornik VAR-a, nadam se da ću to i ostati...".

Stiglo je, dakako, i pitanje o Olmu:

"Opet je potvrdio da je pred njim svijetla budućnost. Nastavi li igrati ovako dobro, završit će u nekom od najvećih svjetskih klubova. Vjerujem da će dobro procijeniti gdje će nastaviti karijeru, nije sve u novcu", kaže trener jednog od najbogatijih svjetskih klubova.

Linker
26. travanj 2024 07:49