REUTERS
INTERNI PLAN

OTKRIVEN DOGOVOR MESSIJA I TRENERA BARCELONE Liverpool zbog ovog podatka mora strahovati - zvijezda Barce u cijeloj karijeri nije imala takav tretman

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. svibanj 2019. 21:39

Prva zvijezda Barcelone Lionel Messi odmarao je posljednjih tjedana više nego u cijeloj karijeri, zahvaljujući dogovoru s trenerom Ernesteom Valverdeom, piše Marca uoči večerašnjeg spektakularnog okršaja s Liverpoolom u polufinalu Lige prvaka na Camp Nou.

Barcelona je zahvaljujući velikoj bodovnoj prednosti i osiguranom naslovu prvaka Španjolske mogla Messija sačuvati velikih napora u prvenstvu, i u potpunosti staviti naglasak na završnicu Lige prvaka.

31-godišnji Argentinac je tako propustio dvoboj protiv Huesce (0:0), a protiv Villareala, Alavesa i Levantea ove nedjelje je ulazio s klupe. Messi je u travnju ukupno odigrao 465 minuta, a u početnoj postavi je startao u tek četiri od ukupno osam nastupa.

 REUTERS/Juan Medina
REUTERS

Marca tvrdi kako toliko odmora u ovoj fazi sezone Messi nije imao u cijeloj svojoj karijeri, te kako je to rezultat internog dogovora s trenerom Valverdeom. Primjerice, Argentinac je u travnju više izbivao samo u sezonama 2005/06, 2007/08 i 2012/13, ali tada je manje igrao isključivo zbog ozljeda.

Španjolski dnevnik zaključuje kako je Valverde ovakvim dogovorom s najvećom zvijezdom zapravo pokazao da ima pravu moć u svlačionici, ali i da će Messi zbog svega toga u večerašnjem polufinalu biti još veća prijetnja za Liverpool nego što bi bio inače.

Linker
18. travanj 2024 05:43