Goran Mehkek / CROPIX
NAJSKUPLJI IKAD

OVAKO NEŠTO U MAKSIMIRU NE PAMTE Dani Olmo dostigao je nešto što prije njega nisu brojni velikani! Veznjaku Dinama u leđa gleda i Luka Modrić

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. rujan 2019. 17:13

Vrijednost Dinamove momčadi je u odnosu na ožujak porasla za čak 34 milijuna eura, a najveći financijski 'boost' doživio je najskuplji eksponat u Bjeličinoj svlačionici, Španjolac Dani Olmo. Ovom nevjerojatnom veznjaku Modrih cijena je u šest mjeseci narasla za 15 milijuna eura te ga specijalizirani portal za transfere, Transfermarkt, vrednuje na ukupno 30 milijuna dok je čitava momčad dostigla cijenu od 107,3 milijuna eura. Olmo je tako postao najvredniji nogometaš Dinama svih vremena kada je u pitanju Transfermarkt.

Iza Olma na listi su se našli napadač Bruno Petković te vratar Dominik Livaković, a obojica vrijede osam milijuna eura. Reprezentativac BiH Amer Gojak zaustavio se na cifri od 6,5 milijuna, kao i Arijan Ademi kojem se vrijednost nije povećavala, ali niti padala bez obzira na činjenicu što je neko vrijeme zbog suspenzije UEFE izbivao s nogometnih travanjaka.

Listu od deset najboljih zaključuju Mislav Oršić (5,5 mil.), Kévin Théophile-Catherine (5 mil.), Nikola Moro (4,5 mil.), Emir Dilaver (3,5 mil.) te Izet Hajrović (3 mil.). Kada je u pitanju Dani Olmo u Dinamu su upravo cifru od 30 milijuna isticali kao onu ispod koje ga nemaju namjeru pustiti iz Maksimira. U međuvremenu je vodstvo kluba ponudilo Španjolcu novi, daleko izdašniji ugovor do 2024. godine.

Zagreb, 210819.
Stadion Maksimir.
Utakmica UEFA Lige prvaka izmedju GNK Dinama i Rosenborga B.K.
Na fotografiji:   Dani Carvajal Olmo, Tore Reginiussen igranje rukom. 
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajač/Cropix

Iza Dinamovog Španjolca je sjajna sezona u kojoj je bio jedan od ključnih igrača na putu do osmine finala Europske lige, a u svim natjecanjima je zabio 12 golova uz devet asistencija. U dresu mlade španjolske U-21 vrste ovoga je ljeta osvojio europski naslov, a odličnim igrama nastavio je i ove sezone u kvalifikacijama Lige prvaka.

Dani Olmo je stigao u Dinamo 2014. godine, a za prvu momčad je debitirao u ligaškom ogledu protiv Lokomotive 7. veljače 2015. godine, kada je u 76. minuti ušao u igru umjesto Paula Machada.

Usporedbe radi, momčad Hajduka vrijedi 26,65 milijuna eura, a Rijeka 100 tisuća eura manje. Jedini nogometaš koji ulazi u TOP 10 HNL-a je Filip Bradarić (4,5 milijuna eura) koji je nedavno potpisao za Hajduk.

Transfermarkt screenshot

Transfermarkt screenshot

Linker
20. travanj 2024 07:29