REUTERS
BEZ DLAKE NA JEZIKU

OVO NIJE BILO DOVOLJNO! LIVERPOOL SLAVI, ALI KAPETANU JE JEDNA STVAR IPAK JAKO ZASMETALA 'Možemo biti zadovoljni što je ovako završilo!'

Piše: HinaObjavljeno: 10. travanj 2019. 01:57

U prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka nogometaši Liverpoola su kao domaćini slavili protiv Porta s 2-0 (2-0) i stekli veliku prednost pred uzvrat za osam dana u Portugalu.

Pogotke su za Liverpool zsbili Naby Keita (6) i Roberto Firmino (26). Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren odigrao je cijelu utakmicu za domaćine.

Liverpool je rutinski došao do pobjede nad Portom, zahvaljujući dva gola postignuta u ranoj fazi utakmice, no treba reći da je napadač Porta Malijac Moussa Marega promašio čak četiri velike prilike na utakmici.

Redsi su u drugom poluvremenu malo 'pustili nogu s gasa', a to se nije svidjelo kapetanu Jordanu Hendersonu.

"Porto je odlična momčad, mogli ste vidjeti koliko su bili opasni. Trebali smo u drugom dijelu stisnuti jače i dovršiti posao, ali nismo uspjeli. Nismo stvorili šanse koje smo trebali, opet smo igrali na mahove, i možemo biti zadovoljni što je sve završilo s 2:0", bio je više nego pošten u ocjeni utakmice Henderson.

Šef obrane i konkurent za najboljeg nogometaša Engleske Virgil van Dijk nije gledao pobjedi u zube.

"Sačuvali smo gol, idemo u uzvrat bez primljenog pogotka i na tome možemo graditi svoje šanse u prolaz. Marega? Jak je i protiv njega je teško igrati. Svaki napadač kojeg čuvam je u zadnje vrijeme prilično dobar, ali baš uživam u tim bitkama. Zapravo smo uživali večeras, a sada sva naša koncentracija prelazi na Chelsea", najavio je Nizozemac nedjeljni derbi 34. kola Premierhsipa.

Prošlogodišnji finalist Lige prvaka bio je bolji, ostvario je finu prednost od 2:0 u prvom četvrtfinalnom ogledu i teško će je ispustiti u uzvratu. Salah i društvo već sad su blizu polufinalnog susreta s Manchester Unitedom ili Barcelonom.

"Sretan sam. Postigli smo dva prekrasna pogotka i kontrolirali utakmicu većinu vremena. Nismo primili gol, svidjelo mi se kako smo igrali. Znamo da ovo moramo potvrditi u Portugalu, čeka nas intenzivan uzvrat i isto takva atmosfera. Drugi gol bio je svjetske klase, stvarno lijepo odigrano. U drugom poluvremenu malo smo izgubili ritam i smjer, ali nema se što kritizirati, 2:0 je vrlo dobar rezultat", rekao je Klopp, kojem je ovo bila 400. trenerska pobjeda od kojih je 111 ostvario u Liverpoolu, 180 s Borussijom Dortmund te 109 s Mainzom.

Jednima i drugima slijede važni prvenstveni nastupi, a uzvrat je za tjedan dana na Dragau gdje će Portu biti jako teško nadoknaditi minus bez pogotka u gostima.

"Počelu smo dobro, ali nas je prvi gol prilično šokirao. Rezultat ne odražava što se događalo na terenu, no i dalje je sve otvoreno. Možemo dvaput zabiti i vratiti se u igru", optimist je Portov veznjak Danilo.

Linker
20. travanj 2024 00:22