REUTERS/Denis Balibouse
NIKAD PRIJE TAKVE NAGRADE

OVO SU DVA SCENARIJA DINAMOVOG NOVOG UZLETA U EUROPSKOJ ELITI, A PRVI JE SAN SVIH SNOVA Evo kada će Modri saznati tko od velikana stiže u Zagreb

Prođu li “modri” Norvežane, u četvrtak će saznati protivnike u skupini Lige prvaka
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 27. kolovoz 2019. 16:12

Kako će izgledati Dinamova jesen nakon večerašnje utakmice u Trondheimu? Moguća su dva scenarija...

* Ako Dinamo u Trondheimu obrani prednost od 2-0 iz Maksimira (što može i uz poraze 1-3, 2-4, itd. u uzvratu) i plasira se u Ligu prvaka osigurat će zaradu od najmanje 25 milijuna eura, a već u četvrtak navečer saznat će suparnike u skupini.

“Modri” će, prođu li Rosenborg, biti u trećem od četiri jakosna “pota” i uz malo sreće eto ih u borbi za barem 3. mjesto i novo “proljeće u Europi”, ovaj put kroz bogatiju i nogometno jaču Champions League.

* Preokrene li Rosenborg zaostatak od 2-0 (može nakon produžetaka, 11-eraca ili pobjedama od najmanje tri pogotka razlike), hrvatski prvak će u Europsku ligu, kojom bi osigurao najmanje osam milijuna eura Uefine premije, a s klupskim koeficijentom 29,500 bio bi u drugom jakosnom “potu” za ždrijeb koji će se održati u petak.

Ponovi li rezultat od prošle sezone (osmina finala) Dinamo bi ponovno zaradio oko 17 milijuna eura i nakupio bodova sebi i Hrvatskoj.

Linker
17. travanj 2024 04:01