Action Images via Reuters/Jason Cairnduff
ATOMSKI CITY NA MAKSIMIRU

PEP NAJAVIO OKRŠAJ NA MAKSIMIRU, PA OTKRIO KOJEG BI MODROG VOLIO NA ETIHADU Svakog dana želimo potpisati 100 igrača, a on je definitivno jedan od njih

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. prosinac 2019. 20:30

Dinamo je još trenirao na glavnom terenu, trajao je službeni otvoreni trening, a Pep Guardiola već se penjao stubama prema press prostoriji. Iako je konferencija za medije trebala početi u 19.30, Guardiola i ljudi iz Cityja inzistirali su da počne desetak minuta ranije, što nije običaj po strogom UEFA-inom protokolu. Ali, oni su ipak Manchester City.

Englezi kao, Englezi, raspitivali su se više o mladom Philu Fodenu, kojega očito uzdižu u zvijezde, uspoređuju ga s Davidom Silvom, koji je među onima kojih neće biti u Zagrebu. Ističemo to zato što sličnu situaciju pamtimo prije utakmice s Arsenalom.

Tada su Englezi Wengera više pitali o derbiju s Tottenhamom nego o Dinamu, pojedinačno o nekim igračima koji nisu niti igrali u Maksimiru. Oni su u svom filmu, njima je Dinamo tek jedna od usputnih postaja, ali Guardiola tako ne razmišlja. Na pitanje o Dinamu jako je nahvalio Modre.

- Dinamo je veliko iznenađenje u skupini Lige prvaka, pokazao je da se može nositi s jakim momčadima. Petković, Olmo, Oršić..., to su opasni igrači koji mogu uvijek nešto napraviti. Bit će za njih veliki uspjeh ako prođu skupinu - rekao je Guardiola, koji, naravno, nije mogao izbjeći pitanje o Daniju Olmu.

Video: Tomo Ničota

- On, zapravo, nije iznenađenje, ako znamo da se radi o igrači iz Barcine Akademije, ako znamo da je bio jedan od najboljih igrača na U-21 prvenstvu Europe. On u svakoj utakmici pokazuje svoju kvalitetu i da, vidim ga u nekoj od najjačih liga Europe. Budućnost je u njegovim rukama.

Postoje glasine da bi na kraju sezone mogao i u Manchester City, da želite potpisati s njim ugovor?

- Mi svakog mjeseca želimo potpisati sa 100 igrača, Olmo je definitivno jedan od njih - nasmijao je prisutne Guardiola, prokomentiravši i situaciju oko ozljeda.

- Nema Davida Silve, Stonesa i Aguera, ali mi ćemo sigurno zaigrati u najboljoj mogućoj postavi koja nam je na raspolaganju.

Smatra li situaciju u kojoj se nalazi njegova momčad u zadnje vrijeme posebnim izazovom?

- Da, ovakve su situacije za trenera uvijek izazov, to je dio nogometa i života svakog igrača i trenera. Tako ih i prihvaćam i pokušavam vratiti momčad na razini na kojoj je bila.

Rekao je nedavno da se City trenutno ne može nositi s momčadima poput Barce, Liverpoola i ostalih najjačih klubova u Europi.

- Sad, igrački to ne možemo. Ali, vjerujem da ćemo u veljači to moći, da ćemo doći na tu razinu.

Linker
22. travanj 2024 04:26