Tomislav Kristo / CROPIX
NEVIĐENA GUŽVA

POLA GRADA ŽELI NA UTAKMICU GENERACIJE, PRVI SU KUPCI NA MAKSIMIRU OD ZORE! Dva sata uoči početka prodaje karata za Šahtar red je već bio do 'pimpeka'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. studeni 2019. 11:19

Samo 12 minuta! Toliko je trebalo da Dinamo za utakmicu sa Šahtarom rasproda najtraženiju tribinu, zapad dolje. Svojevrsni rekord, bez daljnjega i jasna poruka - u srijedu će Maksimir biti svjedokom velikog spektakla, Ukrajince će dočekati navijači željni još jednog povijesnog dosega, navijači koji vjeruju da ovaj Dinamo može napraviti i taj iskorak, ući u europsko proljeće s drugog mjesta u skupini Lige prvaka.

Nije prvi put, postala je tradicija uoči europskih dvoboja da pred Maksimirom mase od jutra čekaju ulaznice, ali ovoga je puta euforija za još koju potenciju viša. U pet-šest ujutro već su se stvarali redovi, u sedam su tu već bile stotine ljudi, u devet, dva sata prije početka prodaje, zmija je bila do Pimpeka... Unatoč kiši, vremenu koje nije baš prikladno za čekanje pred blagajnom. Ali kad se sportska publika za nešto zapali, onda nema toga što će je odvratiti od cilja. Jer i za srijedu je prognoza kiša, a znamo kako izgleda utakmica na Maksimiru kad se nebo otvori.

- Nema veze, lani je protiv Spartaka iz Trnave bila magla, sjećate se, ništa s tribina nismo vidjeli, ali nije nas to spriječilo da budemo dio povijesti. Nije nas tada magla zaustavila, neće ni ove godine kiša. Neka lijeva kao iz kabla, mi ćemo doći - pričali su Mladen i ekipa iz Varaždina, koji su također dobar dio subote proveli pred maksimirskim blagajnama.

- Došao sam nakon sedam sati u red, ali kad sam stigao do blagajne, zapada dolje više nije bilo, pa sam kupio kartu za gornju etažu - rekao je pak Matej iz Bjelovara.

Puno je u redu bilo ljudi izvan Zagreba, nije im bilo problem potegnuti do Maksimira, iako će isti put morati prevaliti i u srijedu.

Padali su serveri na ticket-pointu, padali su serveri za kupnju preko interneta, neko je vrijeme prodaja "štekala", ali svejedno je već prije 14 sati stigla informacija - nema više ni istoka! A tek pola sata poslije nije više bilo ni zapada gore. Dakle, u samo tri sata prodaje Dinamo je rasprodao tri tribine, ostao je tek sjever. Dolje i gore! I najveće pitanje, hoće li možda za Dinamove navijače u prodaju i jug? E, to ovisi o Šahtaru. Tijekom nedjelje ukrajinski bi klub trebao poslati konačnu brojku koliko će njegovih navijača biti u srijedu u Zagrebu. Bude li ih malo, Dinamo ih može smjestiti u jedan kut zapada pa jug otvoriti za domaće navijače.

Inače, u isto vrijeme dok su euforični navijači pod kišobranima i kabanicama stajali u redu za ulaznice za Ligu prvaka, dvije blagajne na ticket-pointu bile su otvorene samo za utakmicu s Interom. Do sat vremena prije početka utakmice pred njima nije bilo nikoga, onda su ipak polako počeli nailaziti. Ali rijetki su bili ti koji su odlučili, nakon što su kupili kartu za Šahtar, produljiti na tribinu i pogledati Dinamo protiv Intera. Nije ih privukla ni posebna ponuda, kupljena utakmica za Inter vrijedit će i za derbi s Hajdukom 23. studenoga! Ništa, slabo. Netko je i na ogradu ispred blagajne objesio transparent: "I danas je tekma". Ni to nije pomoglo.

Ništa od navedenoga nikoga nije previše ponukalo da uoči Šahtara pozdravi Modre i na uvertiri protiv Zaprešićana. S jedne strane rekordno brzo rasprodana većina stadiona za Ligu prvaka i dugački redovi, s druge strane prazne tribine tog istog kluba samo četiri dana ranije. Nekome izvana tko pokušava shvatiti, uistinu je teško objasniti.

Linker
26. travanj 2024 14:49