Dean Mouhtaropoulos/Getty Images / Getty Images
PRVI SUSRETI PLAYOFF RUNDE

POLUFINALIST LIGE PRVAKA ZAPEO NA CIPRU Ajax s desetoricom završio 'hod po trnju', večer siromašna golovima

Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 21. kolovoz 2019. 01:05

Po sistemu "tri u utorak, tri u srijedu", odigran je prvi dio prvih utakmica playoff-runde Lige prvaka. Broj odigranih susreta bio je veći od broja ukupno postignutih pogodaka ovoga utorka. Strijelci nisu bili raspoloženi - na Cipru uopće, a u Rumunjskoj i Austriji tek sporadično uz jednu zanimljivost. Domaće momčadi naime - nisu zabijale. Valjda će naš Dinamo u srijedu biti uspješniji...

A baš smo na jugu Starog kontinenta očekivali golove. U goste ciparskom šampionu APOEL-u došao je lanjski polufinalist Ajax. Ako znamo da u udarnoj momčadi zbog odlaska u Juventus nije bilo Matthijsa de Ligta, odnosno da su nedostajali još samo Promes i Dolberg, tek malo izmijenjen sastav iz Amsterdama u odnosu na udarnu jedanaestorku koja je proljetos kao od šale izbacivala Juventus i madridski Real imala je velikih problema u Nicosiji.

Nije bilo golova, a Nizozemci su još i ostali s igračem manje budući da je deset minuta prije kraja isključen Mazraoui. Na toj utakmici u 69. minuti u igru je ušao hrvatski napadač Antonio Jakoliš koji će tada zamijeniti negdašnjeg prvotimca Rijeke, slovenskog internacionalca Romana Bezjaka.

AMSTERDAM, NETHERLANDS - MAY 12: Donny van de Beek of Ajax celebrates scoring his teams second goal of the game during the Dutch Eredivisie match between Ajax and Utrecht at Johan Cruyff Arena on May 12, 2019 in Amsterdam, Netherlands. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Na preostale dvije priredbe pao je po jedan pogodak. Praška Slavija bila je bolja od rumunjskog Cluja, a i tu je moglo biti više zgoditaka. Jedini postignut bio je onaj iz 28. minute kojeg je zabio Masopust, a u 79. minuti češki vratar Kolar brani jedanaesterac Omraniju. I tu je bilo Hrvata, cijelu je utakmicu za domaćine odigrao još jedan bivši Riječanin, Damjan Đoković.

Za razliku od kaznenog udarca u Rumunjskoj, onaj austrijski ostao je iskorišten. Njime je Club Brugge dobio u Linzu kod LASK-a. Siguran realizator u 10. minuti bio je Vanaken. Hrvati? Naravno. Raduje što je cijelu utakmicu na poziciji stopera odigrao reprezentativac Matej Mitrović. I on je, baš poput Đokovića i Bezjaka igrao u Rijeci. Slučajnost, ali zgodna...

Rezultati prvih utakmica playoff-runde Lige prvaka:

APOEL (Cipar) - Ajax (Nizozemska) 0:0

CFR Cluj (Rumunjska) - Slavia Prag (Češka) 0:1 (Masopust 28')

LASK Linz (Austrija) - Club Brugge (Belgija) 0:1 (Vanaken 10'-11m)

Dinamo - Rosenborg (Norveška) - srijeda, 21 sat

Olympiakos (Grčka) - Krasnodar (Rusija) - srijeda, 21 sat

Young Boys (Švicarska) - Crvena zvezda (Srbija) - srijeda, 21 sat

Linker
24. travanj 2024 12:26