Damir Krajac / CROPIX
PRESICA MODRIH

PORUKA NENADA BJELICE UOČI ŠAHTARA ODUŠEVIT ĆE SVE NAVIJAČE DINAMA Trener jasno dao do znaja što očekuje svojih igrača i otkrio kakve su im šanse

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. studeni 2019. 19:40

Bocnuo je Nenad Bjelica predstavnika medija, koji su gotovo do kraja popunili press dvoranu u Maksimiru.

- Drago mi je da vas je više nego prije utakmice s Osijekom, očito je opet neka velika, sudbonosna, povijesna utakmica, kad vas je više nego prije Osijeka. Šalim se malo... Dakle, vjerujemo da ćemo pružiti istu partiju kao protiv Atalante ovdje i protiv Šahtara u Harkivu i biti bolji od Šahtara. Spremni smo, mentalno i fizički. Motivirani su dečki s jedne strane, s druge su opušteni, jer žele uživati i pobijediti ovog protivnika - odmah je 'u glavu' udario Bjelica te dodao da ne osjeća momčad nikakav pritisak zbog nekih najava i procjena da je Dinamo u srijedu favorit. Naime, dosad su Modri najbolje partije pružali kad su bili nominalni autsajder, a sad su polako ušli u ulogu favorita.

- Pritisak? Ne mislim da smo favoriti, sastaju se dvije ravnopravne momčadi, šanse su 50:50. Šahtar ima više iskustva u ovakvom tipu utakmicu, ali vjerujem da će prevagnuti naša želja, motiv, igranje pred svojom publikom. Favorita nema, ali vjerujem da ćemo mi slaviti.

Je li Šahtar možda u prvoj utakmici podcijenio njegovu momčad, jesu li Ukrajinci mislili da će se lakše obračunati s Dinamom? Pa će u Maksimiru ipak biti agresivniji, opasniji?

- Ne znam jesu li nas podcijenili, teško mi je procijeniti. A što se tiče ove utakmice ja očekujem agresivan Dinamo, raspoložen kao u Harkivu, a u obrani isto kvalitetan ali s više koncentracije u svojih 20 metara.

Znači, to je ono što bi volio promijeniti iz one prve utakmice? Ima li još nešto što bi htio da je bilo ili da bude drugačije?

- Jedino više koncentracije u obrani, to nam treba. Šahtar je vrhunska momčad, s vrhunskim pojedincima koji mogu jednim potezom riješiti utakmicu. Protiv takvih moraš biti koncentriran svih 90 minuta, mi to nismo bili u Harkivu u dvije-tri situacije. I iz njih smo primili golove. Tu sad moramo biti posebno oprezni, paziti da nam se takve situacije ne ponove.

Ne igraju Konopljanka i Solomon, koliko će oni nedostajati Šahtaru? I koliko će Dinamu nedostajati oni koji nisu na raspolaganju?

- I mi i Šahtar imamo dovoljno kvalitetnih igrača da zamijene one kojih nema, možemo ih nadoknaditi.

Zanimljivo je pitanje postavio ukrajinski kolega.

- Dinamo i Šahtar se bore za drugo mjesto, žele i najavljuju pobjedu. No, što ako bude remi, hoćete li biti zadovoljni? I ako u 80. minuti bude neriješeno hoćete li i dalje ići po pobjedu ili ćete čuvati taj bod?

- Nas zadovoljava samo pobjeda i mi ćemo ići samo na pobjedu! - jasno je i odlučno odgovorio Bjelica.

Uz njega je sjedio i Dani Olmo, odlično raspoložen kao, uostalom, i trener. A kad su tako opušteni i nasmijani dan prije utakmice, tako je dosad bilo, obično s terena dođu pozitivne vijesti.

- Atmosfera u svlačionici je super kao i uvijek, dobro smo se pripremili nakon prve utakmice i spremni čekamo ovaj dvoboj. Nanizali smo tri pobjede, imamo puno motiva, ovo je utakmica utakmica za povijest. Svaki igrač sanja da jednom igra ovakvu utakmicu, imamo tu priliku i dat ćemo sve što možemo da pobijedimo Šahtar - poručio je Olmo.

Više ništa i ne treba dodati, sad slijedi priča - na terenu!

Linker
23. travanj 2024 08:28