REUTERS/David W Cerny
PROBUDIO SE REAL

POSTAO PRIVREMENO RJEŠENJE NAKON TURBULENTNIH DOGAĐANJA, A SADA PIŠE POVIJEST Već 61 godinu nitko nije postigao ono što je Solariju pošlo za rukom

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 08. studeni 2018. 10:18

Novi trener Santiago Solari ostvario je i treću uzastopnu pobjedu na klupi Reala iz Madrida. Nakon pobjedu u Kupu protiv niželigaša Melille, te sretnog trijumfa nad Valladolidom, argentinski je stručnjak bodove uzeo i u Ligi prvaka.

U Plzenu je Viktoria “pala” bez većih problema, slavili su Blancosi sa čak 5:0, a briljirao je Karim Benzema s dva postignuta pogotka, što će ga sigurno napuniti potrebnim samopouzdanjem za daljnji tijek sezone.

Odmor za Modrića

Inače, Luka Modrić nije ulazio kod gostiju, obzirom da je Real riješio utakmicu u prvom dijelu Solari je odlučio odmoriti hrvatskog kapetana, što je i logično jer ritam utakmica je zbilja ubitačan, stoga je ovaj odmor Luki dobrodošao.

U samo 16 minuta Blancosi su sve riješili, a “bliztkrieg” je započeo u 21. minuti kada je Karim Benzema pokazao što zna i umije, promiješao je domaću obranu i onda je krasno poentirao za vodstvo. Samo dvije minute kasnije, Casemiro je glavom matirao Hrušku, da bi u 37. minuti Benezema ponovo zabio, ovoga puta na asistenciju Balea.

Zanimljivo, Francuz je došao na broju od 201 gola u dresu Reala iz Madrida čime je postao tek sedmi igrač u povijesti koji je ostvario svoje postignuće, dok je Casemiru ovo bio 50. nastup u Ligi prvaka.

- Jako bitna pobjeda za nas, napunili smo se samopouzdanjem, opet smo stvorili puno šansi, ali ovoga puta smo ih i iskoristili. Real je najveći klub na svijetu i on uvijek ide na pobjedu! - jasan je bio veznjak Blancosa nakon susreta.

Odlično prvo poluvrijeme Madriđana zaključio je Gareth Bale. Velšanin i Benzema su samo promijenili uloge, sada je Karim bio asistent, dok je Bale mirno zabio.

Imala je Viktoria nekoliko prilika, posebice u drugom dijelu, a vrijedi izdvojiti pokušaj Kopica, ali je Courtois bio na razini zadatka.

Priču je zaključio Toni Kroos u 67. minuti, sjajno je Nijemac lobovao Hrušku za konačnih 5:0.

Solari je u prvih 10-ak minuta pokazivao određenu nervozu, ali onda se smirio, dok je nakon utakmice bio iznimno zadovoljan.

- Nemoguće je dobiti nekog na gostovanju 5:0, a ne odigrati odličnu utakmicu. Drago mi je zbog igrača, imali smo briljantne momente, a želim naglasiti da su ovi dečki zaslužili ovo. Sada koncentraciju možemo prebaciti na sljedećeg protivnika, bitno je da nastavimo u ovom ritmu - kazao je trener Reala.

Solari piše povijest

Solari je nakon odlaska Julena Lopeteguija postao Realovo privremeno rješenje, ali nakon tri utakmice pokazuje i da bi mogao biti spreman za puno više od toga.

Naime, Argentinac je drugi trener 'Kraljeva' nakon Luisa Carniglije i 1957. godine, koji je na početku svog mandata stigao do tri uzastopne pobjede bez ijednog primljenog pogotka.

Statistika Reala pod Solarijem pokazuje maksimalnih devet bodova uz gol razliku 11:0 (Melilla 4:0, Real Valladolid 2:0 i Plzen 5:0).

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 19:35