Navijači
 Goran Mehkek / CROPIX
PRAVI TRILER NA MAKSIMIRU

POVIJESNA UTAKMICA DINAMA U RANIJEM TERMINU, EVO GDJE JU MOŽETE GLEDATI Najveća drama prvog kruga Lige prvaka u više od 70 zemalja!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. prosinac 2019. 09:05

Nogometaši Dinama u srijedu na Maksimiru imaju priliku ispisati povijest. Prvi puta jedna generacija Modrih može izboriti osminu finala Lige prvaka, pa su ulaznice očekivano planule, a rekordi bi mogli padati i pred malim ekranima.

Utakmica Dinama i Manchester Cityja sutra se igra u ranijem terminu, od 18.55, kao i drugi okršaj u skupini C između Šahtara i Atalante u Harkivu. Susret prenosi HTV 2, a uvodna emisija počinje u 18 sati. Novost je da direktan prijenos današnje utakmice ide u više od 70 zemalja, među ostalima, u Fidji, Vijetnam, Peru...

Zanimljivo, skupina C nudi i najveću dramu od svih osam kao jedina u kojoj baš svi mogu do osmine finala Lige prvaka. City je već osigurao drugi krug, a dalje mogu i Šahtar, Dinamo, te Atalanta.

Modri mogu do povijesnog uspjeha jedino ako pobijede Manchester City, a drugi susret završi remijem ili pobjedom Atalante.

U svim ostalim raspletima hrvatski prvak ostaje bez osmine finala LP, ali može do trećeg mjesta u skupini koje vodi u 16-inu finala Europske lige.

Ukoliko susret u Zagrebu završi bez pobjednika, momčadi Nenada Bjelice bi trebao remi u Harkivu ili pobjeda Šahtara. Tada bi City i Šahtar nastavili natjecanje u Ligi prvaka, Dinamo u Europskoj ligi, a Atalanta bi ispala.

U slučaju remija u Zagrebu i pobjede Atalante u Ukrajini, 'Modri' ispadaju iz Europe, Talijani idu u osminu finala LP, a Šahtar u Europsku ligu.

Dinamo može do proljeća u Europskoj ligi i uz poraz na Maksimiru, ali tada Šahtar mora u Harkivu osvojiti barem bod protiv Atalante.

Podsjetimo, u slučaju istog broja bodova gledaju se međusobni susreti, a Dinamo je bolji od Atalante (4-0, 0-2), te lošiji od Šahtara (3-3, 2-2).

Prijenos utakmice na ekranu na Trgu bana Jelačića

Svi oni koji nisu uspjeli nabaviti ulaznicu za utakmicu s Manchester Cityjem moći će izravni prijenos pratiti javno, na glavnom zagrebačkom Trgu bana Jelačića. Naime, kako smo neslužbeno doznali, do danas poslijepodne trebali biti riješeni svi mogući problemi oko organizacije takvog “eventa”, čiji Dinamo nije organizator, pa se se očekuje da Dinamovi navijači moći dvoboj gledati i u pravoj nogometnoj atmosferi na Adventu.

Linker
26. travanj 2024 19:29