Screenshot: Youtube
HALO, SABURTALO

'POZNAJEM MENTALITET NA BALKANU, DINAMO BI NAS MOGAO PODCIJENITI, A ONDA MOŽEMO NAPRAVITI NERED' Crnogorski napadač Gruzijaca upozorio Modre

OGNJEN ROLOVIĆ ZA SN Crnogorski napadač u Saburtalu, gruzijskom klubu koji je nakon visoke pobjede u Tiraspolu mogući suparnik Modrih
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. srpanj 2019. 21:02

Ognjen Rolović (25) crnogorski je napadač koji je u Saburtalo došao iz malteške Birkirkare. Upravo je on zabio prvi europski pogodak Saburtala u povijesti, njegov udarac glavom odsjeo je iza vratara Mikulića i bila je to najava senzacije. Konačnih 0:3 u Tiraspolu gruzijskom prvaku jamči određeni mir u uzvratu u kojem bi Saburtalo trebao potvrditi iduće pretkolo i dvoboje s Dinamom. Uhvatili smo Rolovića baš negdje na presjedanju iz zrakoplova u zrakoplov na putu iz Moldavije u Gruziju, priznaje da je momčad burno proslavila veliku pobjedu.

- Slavilo se u avionu, ali i u hotelu nakon utakmice. No, na vrijeme smo to prekinuli, da ovi mlađi ne pretjeraju, jer još ništa nije gotovo, postoji uzvrat u kojemu treba potvrditi prolaz. A mi smo baš mlada momčad, puno je domaćih mladića i treba ih na vrijeme obuzdati da se ne opuste. Ovo je velika pobjeda, pa Šerif je za Saburtalo bogatiji, uspješniji klub, međutim, slavit ćemo nakon uzvrata, nadam se - spušta loptu na zemlju Rolović.

Ipak, priznaje da ne očekuje preokret u Tbilisiju, da moldavski prvak teško može do senzacije.

- Njih je taj moj prvi gol presjekao, šokirao, ali već i prije njega bili smo bolji, opasniji, potpuno ih nadigrali. Kažem, imamo dosta mladih igrača koji ponekad teže i atrakciji pa nisu u završnici bili mirni, mogli smo i uvjerljivije slaviti. No, ovo je realan rezultat, bolji smo od Šerifa. I vjerujem kako ćemo u uzvratu još lakše zabiti, jer suparnik se mora otvoriti, pokušat nešto napraviti, bit će dosta prostora za nas. Imamo brze igrače, koji to mogu iskoristiti, nisam u prvoj utakmici vidio nešto čime bi nas mogli iznenaditi. Ali moramo biti ozbiljni, nema opuštanja.

Oni su razbili Šerif

Migineišvili - Mali, Margvelašvili, Lakvekheliani, Rekhviašvili - Diasamidze, Goncalves (od 70. Shindagoridze), Altunašvili, Gorgiašvili (od 61. Kakubava) - Rolović, Kokhreidze (od 77. Gabedava). Trener: Giorgi Čiabrišvili.

Kaže Rolović da mu sviđa način na koji momčad vodi Giorgi Čiabrišvili.

- Dobar je trener, baš mi odgovara. Nije kao oni neki naši treneri, s dosadnim i zastarjelim treninzima i staromodnim stilom igre. On traži brzu igru, točan pas, posjed lopte. Volimo držati loptu, ali i kad je izgubimo pokušavamo je što brže vratiti, svi se vraćamo u defenzivu i to je protiv Šerifa jako dobro funkcioniralo.

Opisuje nam klub, atmosferu u Tbilisiju.

- To je klub koji postoji tek dvadesetak godina, zadnjih pet, mislim, igra prvu ligu, a dvoboj protiv Šerifa bio je prvi europski u povijesti. Tu sam tek od siječnja pa ne znam još sve, mislim da je više vlasnika, ali plaće i ugovori nisu ni blizu onima u Šerifu ili Dinamu. Barem dva, tri ili više puta manje. Da, Šerif je bio veliki favorit, međutim, vjerovali smo da ga možemo izbaciti. Možda ne 0:3 pobjedom u prvoj utakmici, ali osjećali smo da možemo pobijediti, da nećemo izgubiti.

Bude li u uzvratu sve prema očekivanjima, u Tbilisi stiže Dinamo.

- Iskreno, ne mogu vam puno toga ispričati o Dinamu, ne znam igrače pojedinačno, niti sam se nekim od njih susretao, ali znamo svi što je Dinamo i kako je to velik klub. Sigurno će protiv nas biti veliki favorit, međutim, ne pobjeđuje uvijek bolji u nogometu. Opet, bit će to najveća utakmica Saburtala u povijesti, motiv će biti velik.

Koje su onda šanse Saburtala protiv Modrih?

- Neću reći da su velike, ali nisu niti male. Poznajem mentalitet s naših prostora, s Balkana, znam da je podcjenjivanje često, ne bih se čudio da i Dinamo tako uđe u utakmicu. A onda ako u prvih 15, 20 minuta napravimo nered, zabijemo gol, tada je sve moguće. Ma, Dinamo je velik klub, nema sumnje da je kvalitetniji, da je odigrao puno više ovakvih utakmica, ali predati se nećemo.

Nama dolazi 1.000 ljudi, šteta što će Maksimir biti prazan

Pun stadion neće ni jednima ni drugima biti prednost ni u jednoj utakmici.

- Mi nismo klub koji ima puno navijača. Igramo na stadionu od 25 tisuća mjesta, a na utakmice dođe između 500 i tisuću ljudi. Dobro, možda će ih na europskim utakmica biti više, prvo protiv Šerifa, a onda i protiv Dinama, međutim, daleko od toga da će Zagrepčane dočekati neka paklena atmosfera i pun stadion. A čujem da će zbog kazne biti i prazan Maksimir, baš šteta.

Šteta, možda to u uzvratu bude prednost za Gruzijce?

- Nitko ne voli igrati pred praznim stadionom. Pogotovo mi koji tako rijetko igramo pred punim tribinama, bilo bi nam lijepo doći na ispunjeni Maksimir, nažalost, ništa od toga.

Linker
20. travanj 2024 13:48