Damir Krajac / CROPIX
POPUNJEN 'KOSTUR' ŽDRIJEBA

POZNATI SVI SUDIONICI SKUPINA LP! PROŠLOSEZONSKI POLUFINALIST UŠAO U KRUG POTENCIJALNIH DINAMOVIH PROTIVNIKA Pogledajte tko sve prijeti Modrima

LIGA PRVAKA U srijedu su odigrana posljednja tri kvalifikacijska susreta u najelitnijem europskom klupskom natjecanju. Prošli su svi nositelji pa nije bilo velikih tektonskih promjena u rasporedu "šešira" pred ždrijeb.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. kolovoz 2019. 00:57

Doznali smo i posljednja tri sudionika grupne faze ovosezonskog izdanja Lige prvaka. Na ždrijebu koji je na rasporedu u četvrtak od 18 sati u Monte Carlu bit će i kuglice s imenima lanjskog polufinalista Ajaxa, belgijskog Club Bruggea i praške Slavije. Ništa se nije promijenilo u odnosu na prve utakmice, čitajmo, favoriti nisu ispali pa je projekcija "šešira" u ždrijebu nekako preživjela.

Da je prošao netko od trojca APOEL - LASK - Cluj, otišao bi u pot 4 pa bi se iz toga bubnja neka od prve tri momčadi premjestila u Dinamovo društvo u trećem šeširu, međutim - nije se dogodilo. Ajax stavljamo u drugi, Brugge u treći, a Slaviju ostavljamo u četvrtom bubnju. Belgijanci, slavljenici u dvomeču protiv LASK-a neće moći igrati protiv hrvatskog prvaka, ali - ništa zato. Ima tko hoće...

Bilo kako bilo, Ajax će moći braniti prošlosezonsko polufinale. Nisu Ciprani iz Nicosije bili bez šansi na Amsterdam Areni nakon 0:0 u prvom dvoboju, ali je golovima Alvareza (autogol) u prvom i Tadića u nastavku Ajax prošao kroz kvalifikacijski žrvanj. Pišemo i 64 odigrane minute Antonija Jakoliša za APOEL, koji će se morati zadovoljiti igranjem u skupini Europske lige.

Tamo će i iznenađenje ovosezonskih kvalifikacija, LASK iz Linza. Hrabro su pali Austrijanci na gostovanju kod Club Bruggea, imali i aktivnih 1:1 do ulaska u samu završnicu kad je rezerva Emmanuel Dennis zabio za konačnih 2:1, što je u ukupnom zbiru donijelo slavlje rezultatom 3:1 za Bruigge. I tu upisujemo nastup hrvatskog nogometaša, Matej Mitrović odigrao je 90 minuta za slavljenike.

Slavia je ponovila rezultat od 1:0 iz prvog dvoboja u Rumunjskoj, jedini pogodak za Čehe zabio je Boril u 66. minuti. Za Cluj je čitav susret odigrao negdašnji igrač Rijeke, Damjan Đoković.

Kako izgledaju jakosne skupine?

Pot 1
Liverpool (Engleska)
Chelsea (Engleska)
FC Barcelona (Španjolska)
Manchester City (Engleska)
Juventus (Italija)
Bayern Munchen (Njemačka)
PSG (Francuska)
Zenit (Rusija)

Pot 2
Real Madrid (Španjolska)
Atletico Madrid (Španjolska)
Borussia Dortmund (Njemačka)
Napoli (Italija)
Šahtjor (Ukrajina)
Tottenham (Engleska)
Ajax (Nizozemska)
Benfica (Portugal)

Pot 3
Olympique Lyon (Francuska)
Bayer Leverkusen (Njemačka)
RB Salzburg (Austrija)
Olympiacos (Grčka)
Club Brugge (Belgija)
Valencia (Španjolska)
Inter (Italija)
Dinamo (Hrvatska)

Pot 4
Lokomotiv Moskva (Rusija)
Genk (Belgija)
Galatasaray (Turska)
RB Leipzig (Njemačka)
Slavia Prag (Češka)
Crvena zvezda (Srbija)
Atalanta (Italija)
OSC Lille (Francuska)

Instagram

Sad kad znamo točan raspored "šiešira" u ždrijebu grupne faze koji će se održati u četvrtak od 18 sati u Monte Carlu, možete se bezbrižno baciti na glasovanje u velikoj anketi Sportskih novosti. Dakle, vi izaberite koga biste željeli ove jeseni vidjeti na Maksimiru.

Velika anketa SN - koga biste voljeli u skupini Lige prvaka s Dinamom?

U prvoj jakosnoj skupini nalazi se sedam prvaka najbolje rangiranih europskih liga te Liverpool kao aktualni europski prvak. Bilo koji protivnik iz ovog 'šešira' bit će jako težak.

Ni druga jakosna skupina ne nudi lakog protivnika. Tu su oba madridska kluba, Borussia Dortmund, Napoli, Tottenham, Ajax, Šahtjor i Benfica. Sve velikan do velikana.

Četvrta jakosna skupina nudi neke potencijalne zamke, poput Atalante, Leipziga i Lillea, ali i nekoliko klubova protiv kojih se 'može igrati' pa će tu Dinamo tražiti bodove.

Linker
18. travanj 2024 11:34