Foto: Damir Krajac / CROPIX
ZANIMLJIVA POJAŠNJENJA

PRAVI URNEBES! UEFA-IN FONETSKI VODIČ DOBRO ĆE VAS NASMIJATI Prepoznajete li ove igrače? Pogledajte kako izgovarati imena dinamovaca...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. rujan 2019. 21:16

Uoči starta nove sezone u Ligi prvaka UEFA-e objavila fonetski vodič po momčadima koje se natječu u skupinama.

"UEFA-ina misija je osigurati da nogometni navijači diljem svijeta čuju pravilno izgovorena imena svih igrača", stoji, u UEFA-inom priopćenju.

Neka od 'najproblematičnijih' imena što se tiče izgovora su ona igrača s Balkana. Što se konkretno Dinama tiče, UEFA je pojasnila kako se izgovaraju prezimena petorice igrača, a to su Izet Hajrović (High-ro-vitch), Luka Ivanušec (Ivan-oo-shets), Damian Kadzior (Kon-jaw), Francois Moubandje (Moo-ban-jay) i Danijel Zagorac (Zago-rats).

Stigla su pojašnjenja i za izgovor nekolicine Hrvata u ostalim europskim klubovima, primjerice Atleticovog Šime Vrsaljka (She-may Ver-sal-ko), Bayernovog Ivana Perišića (Perish-itch) i Lokomotivinog Vedrana Ćorluke (Chror-loo-ka)...

UEFA-in fonetski vodič, pravilan izgovor igrača Dinama:

DINAMO ZAGREB (Dee-na-mo)

Izet Hajrović – High-ro-vitch
Luka Ivanušec – Ivan-oo-shets
Damian Kądzior – Kon-jaw
François Moubandje – Moo-ban-jay
Danijel Zagorac – Zago-rats

CIJELI FONETSKI VODIČ KOJI JE OBJAVILA UEFA POGLEDAJTE OVDJE

Pogledajte podcast Sportskih novosti Dinamo u Ligi prvaka u kojem gostuju proslavljeni bivši nogometaši modrih i aktualni trereni Ognjen Vukojević i Andrej Panadić:

Linker
23. travanj 2024 19:40