Reuters
OSTALE UTAKMICE LIGE PRVAKA

PRIJE DVA MJESECA U POLUFINALU LIGE PRVAKA, SADA SPAŠAVALI REMI Ajax ipak neokrznut iz Grčke, Zvezda bez pobjede u Beogradu

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 07. kolovoz 2019. 01:04

Osim maksimirskog ogleda Dinama i Ferencvarosa, jučer su odigrane još četiri utakmice 3. kola kvalifikacija Lige prvaka, preostalih pet na rasporedu je danas. Baš kao i u Zagrebu, ni na ostalim travnjacima nije pala odluka nakon prvih dvoboja, premda je Karabah napravio veliki posao pobijedivši na Cipru. Ajax je preživio pakao Soluna odigravši 2:2.

APOEL i Karabah odigrali su vrlo sadržajnu utakmicu, gosti su bili lišeni usluga ozlijeđenog Filipa Ozobića, dok je za domaće od prve minute krenuo Antonio Jakoliš. Ciprani su dominirali, ali gosti se nisu sasvim povukli, iz brzi kontri su prijetili. Dvije su i realizirali, prvo je zabio Emreli u 54. minuti, a prednost je poduplao Gueye 15 minuta kasnije. Ciprani su u petoj minuti sudačke nadoknade stigli do pogotka koji ih ostavlja u igri.

U Solunu je bilo vatreno, Ajax, momčad koje su sekunde dijelile od finala Lige prvaka prošle sezone, imao je izazovan posao protiv PAOK-a. Iz prvog konkretnijeg napada Kopljanici su poveli preko Ziyecha, no domaćin je do kraja poluvremena preokrenu pogocima Akpoma i Matos, te imao još nekoliko prigoda. Ipak, u nastavku je Ajax preko Huntelaara stigao do remija. Za domaće je Josip Mišić ostao na klupi.

Premda je stigao prije dva dana Simon Mignolet je branio za Club Brugge protiv Dynama iz Kijeva. Nije imao previše posla, a njegova momčad slavila je 1:0 pogotkom Vanakena s bijele točke. Matej Mitrović odigrao je cijelu utakmicu, Karlo Letica nije bio ni na klupi, baš kao ni Josip Pivarić kod Kijevljana.

Karlo Bartolec ušao je u 88. minuti ogleda C. zvezde i Kopenhagena. Domaći su imali puno pokušaj, samo je Pavkov zabio, a u finišu su Danci došli do zraka i preko Winda došli do 1:1.

Rezultati prvih susreta 3. kola kvalifikacija za Ligu prvaka:

APOEL - QARABAG 1-2 (Merkis 90+5//Emreli 54, Gueye 70). Antonio Jakoliš igrao do 64. minute za APOEL.

PAOK SOLUN - AJAX 2-2 (Akpom 32, Matos 39//Ziyech 10, Huntelaar 59). Josip Mišić ostao klupi PAOK-a.

DINAMO - FERENCVAROŠ 1-1 (Olmo 7//Siger 59)

CRVENA ZVEZDA - KOPENHAGEN 1-1 (Pavkov 44//Wind 84pen). Karlo Bartolec je ušao u igru za Kopenhagen u 88. minuti.

CLUB BRUGGES - DINAMO KIJEV 1-0 (Vanaken 37pen). Matej Mitrović igrao cijelu utakmicu za Brugges.

Linker
21. travanj 2024 23:38