REUTERS
BIO BI TO POSAO GODINE

PROCURILA NOVA PRIČA O VELIKOM POVRATKU NA MAKSIMIR! Evo na kakav su dogovor spremni pristati Modri, i to s jednim od najvećih europskih klubova

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. studeni 2019. 18:32

Milano je bio odredište brojnih ljudi kojima je nogomet život i posao. Primjerice, na utakmici mladih nogometaša Atalante i Dinama okupila se zanimljiva "momčad". Igor Budan, Dario Šimić, zatim Saša Bjelanović, Mario Brkljača, Dario Zahora, Miroslav Bićanić, Darko Čordaš, Leo Bisaku, Zoran Mamić... Teme, naravno, nogometne, mnogi od spomenutih danas su nogometni menadžeri, a kao takvi žele ostati u toku i vidjeti što dvije sjajne nogometne škole mogu ponuditi. A čuli smo da je u Milanu bio i Marko Naletilić, menadžer koji u Italiji uživa poseban ugled. Uostalom, u Milanu je kod kuće.

No, njega spominjemo kao čovjeka koji brine o karijeri Marka Pjace. Ne znamo je li u kojem trenutku navratio do Dinamova hotela i razgovarao s ljudima iz modrog kluba o svome štićeniku, premda, nije to ni nešto posebno važno, s Dinamom je ionako u kontaktu, nije morao o tome razgovarati u Milanu.

A kako uopće stoje stvari s Markom Pjacom? Dakle, prema onome što se zadnjih dana govorka, Dinamo i Juventus mogli bi sve vrlo lako dogovoriti, navodno bi Dinamo pristao čak i plaćati dio njegova ugovora, uz mogućnost da i produlji ugovor s Juveom za još godinu dana.

Onda bi u Maksimir došao na dulju posudbu, od najmanje godinu dana, s tim da bi prvih šest mjeseci Modri sigurno imali sluha za činjenicu da dugo nije igrao na visokoj razini, dali mu vremena za prilagodbu i povratak ozbiljnom nogometu. Dakako, u tom "dealu" Dinamu bi vjerojatno pripao postotak od budućeg transfera ako bi Pjaca kroz Maksimir oživio karijeru i kasnije ga Juventus prodao. Uglavnom, postoje opcije dogovora dvaju klubova, to ne bi trebao biti nikakav problem, pa se, zapravo, čeka odgovor samog Pjace, njegov pristanak ili odbijenica.

A to će, vjerojatno, ipak još malo pričekati, jer Pjaca, kao što smo već pisali, ima još opcija za odlazak na posudbu, u Italiji, ali i ne samo u Italiji već i u još nekim ligama. On je taj koji mora odlučiti što mu je bolje, gdje će se lakše, bolje i brže vratiti u pravu formu. Po mnogima, teško mu igdje može biti bolje nego Dinamu, međutim, jasno je da se nije svakome jednostavno odlučiti na povratak u HNL, bez obzira na Ligu prvaka i pune tribine Maksimira u europskom utakmicama.

TALLINN, ESTONIA - MARCH 28:  Marko Pjaca of Croatia passes the ball against Ken Kallaste of Estonia during international friendly between Estonia and Croatia at A. le Coq Arena on March 28, 2017 in Tallinn, Estonia.  (Photo by Joosep Martinson/Getty Images)
Joosep Martinson/Getty Images

U svakom slučaju, priča o Pjacinu povratku i dalje je aktualna u Dinamu, ali još uvijek je teško predvidjeti kako će se okončati. Vjerojatno nešto ovisi i o rezultatu utakmice protiv Cityja, jer nije svejedno kako će izgledati Dinamov europski put na proljeće pa, ako hoćete, ni financijski to nije isto.

A dok se čeka rješenje "slučaja Pjaca", u Maksimiru su krenuli u potragu za još nekim igračima, htjeli bi Modri još jednog igrača sredine terena, a nije isključeno niti da potraže i nekoga na na ostalim pozicijama, ovisno o tome tko će na zimu otići. Što također još nitko ne zna, ponuda za bilo kojeg igrača, uključujući i Danija Olma, koja bi Modre primorala na kapitulaciju još nije došla. No, nije kasno, sad je vrhunac polusezone, pauza se bliži, a ludilo prijelaznog roka ionako još nije počelo.

Linker
24. travanj 2024 19:36