Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
DEVET SIGURNIH

PROTIV ATALANTE NE MOŽE IGRATI SAMO SRPSKI NAPADAČ, SVI OSTALI SU SPREMNI Pogledajte koga Bjelica šalje u vatru, ostale su samo dvije dvojbe

SASTAV ZA ATALANTU Dinamov strateg još razmišlja o postavi za prvi ogled u LP
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. rujan 2019. 13:01

Nakon jučerašnjeg prijepodnevnog treninga vijesti iz Maksimira su bile idealne. Svi su spremni za okršaj s Atalanom, osim Komnena Andrića. Napadač Modrih imao je problem s gležnjem već od prije, a ponovno ga je ozlijedio prije mjesec dana. Ozljeda još nije skroz sanirana, obavit će još dodatne pretrage kako bi se vidjelo zašto sve traje tako dugo. Moguća je i operacija...

Taj podatak o zdravstvenom stanju igrača je još jedan veliki plus za Nenada Bjelicu i njegov stožer. Jer nakon svih tih silnih utakmica, nakon priprema praktički odrađenih u pet raznih faza, nema ozljeda. Treba se struci u Dinamu nakloniti do poda. Posao je odrađen fenomenalno, vodi se računa o igračima, forma se adekvatno tempira, napori se balansiraju, kako igračima ne bi bilo previše ili premalo.

Kad se radi o sastavu koji bi se trebao suprotstaviti Atalanti, Bjelica nema nekih dvojbi. Istina, pred Modrima je još današnji trening nakon kojeg će Bjelica odlučiti tko će istrčati na maksimirski travnjak.

Makar, neće sigurni biti bitnih promjena u sastavu “europskog Dinama”. Praktički, devet igrača je sigurno da će istrčati u udarnom sastavu. To su: Livaković, Stojanović, Dilaver, Perić, Leovac, Ademi, Petković, Olmo i Oršić. Možda će postojati dvojbe hoće li u prvom sastavu biti Moro ili Gojak te Hajrović ili Atiemwen.

SN

Theophile nije u formi od prošle sezone, i protiv Istre u posljednjem kolu djelovao je nesigurno, pa će jedan od bitnih igrača prošle sezone svoje mjesto morati ustupiti ove sezone izvrsnom Periću. Gojak i Moro su obojica odlični, tu će vjerojatno biti najteži izbor. Isto tako i kad se radi o Hajroviću ili Atiemwenu. Hajro ove sezone ne zabija, a Atiemwen se diže u formi.

Možda vas zanima što se događa s pojačanjem Moubandjeom? Ništa posebno, Leovac igra u dobroj formi, tako da za njega trenutačno nema mjesta u udarnom sastavu. Ali sad počinje jak ritam Dinamovih utakmica praktički svaka tri dana, pa će, recimo, Moubandje sigurno igrati u Varaždinu u slijedećem kolu HNL-a. Vjerojatno će od sljedećih šest utakmica Modrih nastupiti na tri.

Moubandje je došao u Dinamo mjesec i pol dana kasnije, kad ga je Bjelica zvao u svibnju, želio je čekati kako bi vidio što će biti s ponudama koje je imao iz Španjolske. E sad mora čekati kad će zaigrati u Dinamu... Bjelica ima tako dobro ukomponiranu momčad da ne treba ništa mijenjati, može se osloniti na one koji mu u Europi donose uspjeh za uspjehom.

Pogledajte podcast Sportskih novosti Dinamo u Ligi prvaka u kojem gostuju proslavljeni bivši nogometaši modrih i aktualni trereni Ognjen Vukojević i Andrej Panadić:

Linker
21. travanj 2024 15:56