Getty Images
RONALDO PUN MOTIVA

PRVA VIOLINA REAL MADRIDA I JEDAN OD NAJBOLJIH NA SVIJETU UOČI SPEKTAKLA U KIJEVU 'Nismo još ni svjesni što znači treći naslov u nizu'

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 24. svibanj 2018. 15:28

Cristiano Ronaldo, s petnaest golova najbolji strijelac Lige prvaka, pun motiva čeka subotnji okršaj s Liverpoolom. Činio se zadovoljan na posljednjem treningu u sportskom centru Valdebebas, na sjeveru Madrida, gdje se po izlasku na travnjak okrenuo pozirajući na trenutak fotografima.

- Još uvijek nismo svjesni što možemo napraviti u subotu, još uvijek nismo svjesni što bi značio treći osvojeni naslov zaredom - rekao je 34-godišnji strijelac nakon treninga.

- Bio bi to povijesni trenutak pa zato idemo ondje željni pobjede.

Real Madrid je zadnje dvije sezone osvojio Ligu prvaka, a sada bi mogao učiniti nešto što nikome nije pošlo za rukom u više od 40 godina.

- Obožavam igrati Ligu prvaka jer su to uvijek dobre utakmice. Da bi postao prvak Europe moraš pobijediti najbolje momčadi na svijetu - dodao je Ronaldo.

Real Madrid je prošao skupinu u kojoj su bili Tottenham, Borussia Dortmund i APOEL, a onda je eliminirao PSG, Juventus i Bayern. Ostalo mu je još samo pobijediti Liverpool.

- Finala su uvijek posebna, bez obzira tko bio protivnik. Liverpool je zasluženo ušao u finale, neće nam biti lako - izjavio je najbolji strijelac Reala.

- Osjećam se dobro, a vidim da su i moji suigrači u dobroj formi. U subotu želim dobro odigrati i zabiti bude li moguće. No najvažnije je da pobijedimo, nije bitno tko zabije nego da ispišemo povijest - napomenuo je Ronaldo.

- Uvijek moraš biti motiviran, u ovom se klubu ne možeš opustiti a posebno ne u Ligi prvaka. To je natjecanje u kojem se uvijek nešto dogodi, sjetimo se samo naše nedavne utakmice s Juventusom. Osim toga ove sezone igramo sjajno u Ligi prvaka, zabijao sam golove u svim utakmicama u skupini.

Ronaldo je zabio pet pogodaka više od Mohameda Salaha u Ligi prvakai.

- Moramo dobro ući u utakmicu i sve to pokazati na terenu. Osobno me jako motivira ovo natjecanje, ono je za Real Madrid važno još od vremena Genta i Di Stefana.

Ronaldo ima ugovor do ljeta 2021. godine i tvrdi da se dobro osjeća u Madridu gdje igra od 2009.

- U svlačionici osjećam da sam drag suigračima. To mi je bitno. Oni znaju kakav sam, nikoga ne varam. Oni su tu u dobrim i lošim trenucima no postoje stvari koje ne možeš kontrolirati. Generalno gledano osjećam da sam voljen u Real Madridu a to je najvažnije.

Kaže da se predsjednik Florentino Pérez dobro odnosi prema njemu ali da u klubu, za razliku od njegove kuće, ne ovisi sve o njemu.

- Pokazuje da sam mu drag, kao i ostali igrači. Ja bih također mogao biti fleksibilniji i više pokazivati osjećaje ali nisam takav, to je također moj način ponašanja. Možda su drugi igrači posebniji od mene. No nije potrebno biti najbolji prijatelj predsjedniku, nego se ponašati profesionalno - zaključio je Ronaldo.

M. Dobrašin

Linker
25. travanj 2024 00:42