Reuters / Christian Hartmann Livepic
REAKCIJE NAKON UTAKMICE

RAZOČARANI ENRIQUE POKUŠAO JE PONUDITI OBJAŠNJENJE ZA POTOP 'Preuzimam svu odgovornost. Bili smo inferiorni od samog starta, ali nisam izgubio nadu'

Piše: Igor KrištaforObjavljeno: 15. veljača 2017. 00:37

Malo tko je mogao očekivati takav potop Barcelone na Parku prinčeva. Pobjedu 4:0 nisu vjerojatno očekivali ni najzagriženiji navijači PSG-a.

Četiri gola u Ligi prvaka Barcelona nije primila od 2013. godine kada ih je Bayern ispratio također sa 4:0. A još jedan poražavajući podatak za Katalonce je što nijedna momčad u povijesti nokat faze Lige prvaka nije preokrenula zaostatak od četiri gola.

Na presici nakon susreta Luis Enrique je rekao: "Preuzimam svu odgovornost. Rezultat ocrtava ono što se dogodilo na terenu. Odgovornost je sva na meni", rekao je Enrique za kamere TV3 nakon susreta.

"Mislim da nije teško objasniti što se dogodilo. Očito je da smo bili inferiorni. PSG je bio superioran od samog starta, bili su bolji s loptom i bez nje", dodao je Barcelonin trener.

Upitan misli li da Barcelona može preokrenuti, Enrique je rekao:

"Nisam izgubio nadu. Zašto ne bismo sanjali da to možemo preokrenuti".

S druge strane, Unai Emery pokušao je spustiti loptu na zemlju.

"Glavni nam je cilj bila pobjeda pred našim navijačima, onda pokušati ne primiti pogodak. Bili smo jako dobri, ali ništa još nije gotovo. Barcelona je čudesna na Camp Nouu, moramo biti spremni za tih 90 minuta. Igrat ćemo kao da je 0:0" poručio je Emery.

"Bili su bolji od nas. Igrali su bolje, taktički su bili bolji i nadmašili su nas fizički", brutalno iskren u prvoj izjavi nakon susreta bio je Sergio Busquets.

Junak susreta bio je Angel di Maria s dva postignuta gola. Tako je najljepše moguće proslavio svoj 29. rođendan.

"Nismo mogli zamisliti bolju večer. Pobijediti Barcelonu sa 4:0 na moj rođendan je nevjerojatno. Bila je to savršena utakmica. Za pobijediti Barcelonu bilo je potrebno odigrati ovakvu utakmicu", poručio je Di Maria za mikrofone Bein Sportsa.

"Znali smo kako ih stisnuti, kako se dobro pozicionirati i znali smo kako iskoristiti naše prilike. Večeras smo svi presretni, ali moramo ostati s obje noge na zemlji jer znamo da je Barcelona moćna na Camp Nou", objasnio je PSG-ov branič Marquinhos.

Linker
21. travanj 2024 13:05