REUTERS/Michael Dalder
ŠOU U LIGI PRVAKA

REAL BEZ MODRIĆA TEŠKO PORAŽEN U PARIZU, SJAJNA PERIŠIĆEVA ASISTENCIJA U POBJEDI PROTIV CRVENE ZVEZDE Ćorluka kao kapetan predvodio gostujući trijumf

Večeras su se diljem Europe odigrale zaista spektakularne utakmice. Fokus je, naravno, bio na Dinamu, ali nismo smjeli zanemariti ni poslastice koje su stizale s drugih nogometnih travnjaka. Manchester City je uvjerljivo nadigrao Šahtar, Atletico Madrid se vratio nakon vodstva Juventusa, Bayern je lakoćom svladao Crvenu zvezdu, a Tottenham je prosuo bodove u Pireju.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. rujan 2019. 22:05

U najzanimljivijim utakmicama 1. kola Lige prvaka igranim u srijedu u Parizu je PSG je uvjerljivo slavio protiv Reala s 3-0, dok su u Madridu Atletico i Juventus odigrali 2-2.

U skupini A na Parku prinčeva se odigrao veliki derbi, a Real je doživio neočekivani poraz na stadionu gdje je prije 63 godine osvojio prvi naslov europskog prvaka. PSG je u utakmicu ušao jako oslabljen, bez zvijezda Neymara, Cavanija i Mbappea, ali su ipak poveli u 14. minuti golom Angela di Marije nakon dodavanja Bernata. U 33. minuti je argentinski veznjak zabio i drugi gol svom bivšem klubu i to prekrasnim udarcem s 18 metara. U sudačkoj nadoknadi Belgijanac Meunier postiže gol za težak poraz Reala.

Soccer Football - Champions League - Group A - Paris St Germain v Real Madrid - Parc des Princes, Paris, France - September 18, 2019  Paris St Germain's Angel Di Maria in action with Real Madrid's Eden Hazard        REUTERS/Benoit Tessier
REUTERS/Benoit Tessier

Kod PSG-a je prvu europsku utakmicu odigrao Mauro Icardi, a kod "Kraljevskog kluba" Eden Hazard, dok je Luka Modrić zbog ozljede bio izvan sastava Reala.

U ovoj skupini Club Brugges i Galatasaray odigrali bez golova, iako su obje momčadi propustili veliki broj prilika. Jednu od njih je početkom utakmice promašio i hrvatski reprezentativac Matej Mitrović, koji je odigrao cijelu utakmicu za belgijsku momčad.

U skupini B u Pireju su grčki prvak Olympiacos i europski doprvak Tottenham odigrali zanimljivu utakmicu koja je završila 2-2. Grci su u devet utakmica u svim natjecanjima ove sezone primili samo jedan gol, a u prvih pola sata Englezi su ima zabili čak dva, i to Harry Kane i Brazilac Lucas Moura. No, pirejska momčad se nije predala - krajem prvog dijela smanjio je Portugalac Daniel Podence, a u 64. minuti Mathieu Valbuena je iz penala donio izjednačenje nakon prekršaja Vertonghena upravo na Francuzu.

Soccer Football - Champions League - Group B - Olympiacos v Tottenham Hotspur - Karaiskakis Stadium, Piraeus, Greece - September 18, 2019  Tottenham Hotspur's Harry Kane reacts to referee Gianluca Rocchi  Action Images via Reuters/John Sibley
Action Images via Reuters/John Sibley

U ovoj skupini je Bayern u Muenchenu svladao Zvezdu s 3-0. Francuz Coman je u 34. minuti načeo srpskog prvaka na milimetarski preciznu asistenciju Ivana Perišića, a na 2-0 je povećao Lewandowski (80'), da bi Mueller postavio konačnih 3-0. Perišić je igrao do 66. minute.

Soccer Football - Champions League - Group B - Bayern Munich v Crvena Zvezda - Allianz Arena, Munich, Germany - September 18, 2019  Bayern Munich's Ivan Perisic in action with Crvena Zvezda's Milos Degenek   REUTERS/Michael Dalder
REUTERS/Michael Dalder

U skupini D u Madridu je Juventus je propustio slaviti protiv Atletica (2-2) jer je torinska momčad vodila s 2-0 do zadnje minute. Juve je poveo na početku drugog dijela pogotkom Kolumbijca Juana Cuadrada, a u 65. minuti Blaise Matuidi diže prednost na 2-0. U 70. minuti Stefan Savić je smanjio, a momčad Diega Simeonea se spasila poraza u zadnjoj minuti golom Meksikanca Herrere.

Prije godinu dana u osmini finala madridski sastav je na Wandi Metropolitanu u prvoj utakmici nadigrao Juventus s 2-0, da bi u uzvratu u Torinu Cristiano Ronaldo zabio tri gola za prolaz Talijana. Mario Mandžukić i Marko Pjaca nisu bili u momčadi talijanskog prvaka.

U ovoj skupini je u Leverkusenu je moskovski Lokomotiv pobijedio Bayer s 2-1. Vedran Ćorluka je kao kapetan odigrao cijelu utakmicu za Ruse.

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Atletico Madrid - Juventus 2:2 (Savić 70', Herrera 90' / Cuadrado 48', Matuidi 65')

KRAJ: Bayer Leverkusen - Lokomotiv Moskva 1:2 (Howedes 25' ag. / Krychowiak 16', Barinov 37')

KRAJ: Bayern München - Crvena zvezda 3:0 (Coman 34', Lewandowski 80', Muller 90'+1')

KRAJ: PSG - Real Madrid 3:0 (Di Maria 14', 33', Meunier 90'+1')

KRAJ: Šahtar - Manchester City 0:3 (Mahrez 24', Gundogan 38', G. Jesus 76')

--------------------------------------------------------------

KRAJ: Club Brugge - Galatasaray 0:0

KRAJ: Olympiakos - Tottenham 2:2 (Podence 44', Valbuena 54' p. / Kane 26' p., Lucas 30')

--------------------------------------------------------------

90'+1' - PSG je zabio i treći! Meunier je pogodio u sudačkoj nadoknadi za velikih 3:0 protiv Real Madrida!

90'+1' - Kakav pogodak Bayerna! Alcantara je prevario živi zid i pronašao Mullera koji iz okreta isprve pogađa za 3:0!

90' - Izjednačenje u Madridu! Herrera je pogodio glavom nakon kornera!

80' - Visok presing Bayerna urodio je plodom, obrana Crvene zvezde radi grubu pogrešku koju koristi Lewandowski i praktički zajedno s loptom ulazi u mrežu.

76' - Još jedna brza kontra Manchester Cityja i sada je već 3:0, a strijelac je Gabriel Jesus na asistenciju Kevina de Bruynea.

70' - Smanjio je vodstvo Atletico Madrid, nakon slobodnog udarca najspretniji je bio crnogorski branič Stefan Savić koji je glavom pospremio loptu u mrežu.

65' - Novi pogodak Juventusa! Nakon brze kontre Alex Sandro pronašao je Matuidija koji zabija iz blizine za 2:0.

48' - Kakva majstorija Juana Cuadrada za vodstvo Juventusa u Madridu. Kolumbijac je ispremiješao obranu Atletica i zatim fenomenalno pogodio same rašlje za 1:0!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Soccer Football - Champions League - Group A - Paris St Germain v Real Madrid - Parc des Princes, Paris, France - September 18, 2019  Paris St Germain's Angel Di Maria in action with Real Madrid's Eden Hazard        REUTERS/Benoit Tessier
REUTERS/Benoit Tessier

45' - KRAJ PRVOGA POLUVREMENA

38' - City je poveo s 2:0 u Harkivu, strijelac je Gundogan, a Mahrez je ovoga puta u ulozi asistenta.

37' - Barinov pogađa za novo vodstvo Lokomotiva!

34' - PREKRASNA PERIŠIĆEVA ASISTENCIJA ZA VODSTVO BAYERNA! Hrvatski je reprezentativac probio lijevi bok i milimetarski precizno pronašao Comana koji glavom pogađa iz blizine za 1:0!

Soccer Football - Champions League - Group B - Bayern Munich v Crvena Zvezda - Allianz Arena, Munich, Germany - September 18, 2019  Bayern Munich's Kingsley Coman celebrates scoring their first goal with Robert Lewandowski, Ivan Perisic and Philippe Coutinho   REUTERS/Michael Dalder
REUTERS/Michael Dalder

33' - Angel Di Maria fantastično pogađa za 2:0 protiv Kraljevskog kluba!

25' - Izjednačio je Bayer Leverkusen nakon što je Benedikt Howedes poslao loptu u vlastitu mrežu.

24' - Poveo je i Manchester City, Mahrez je poentirao nakon velike pogreške obrane Šahtara!

Soccer Football - Champions League - Group C - Shakhtar Donetsk v Manchester City - Metalist Stadium, Kharkiv, Ukraine - September 18, 2019  Manchester City's Riyad Mahrez celebrates scoring their first goal   REUTERS/Gleb Garanich
REUTERS/Gleb Garanich

16' - Ćorlukin Lokomotiv poveo je u Leverkusenu, strijelac je poljski veznjak Grzegorz Krychowiak.

14' - Pogodak u Parizu! Bernat je pronašao Di Mariju u šesnaestercu koji pogađa bliži kut za vodstvo PSG-a na Parku prinčeva.

1' - Počeli su svi susreti Lige prvaka! Sretno Dinamu!!!

--------------------------------------------------------------

Linker
21. travanj 2024 02:03