REUTERS/Alberto Lingria
NAJAVA SPEKTAKLA

REPREZENTACIJI JE SILNO NEDOSTAJAO, ALI ZATO SE U KLUB VRATIO U NAJVAŽNIJEM TRENUTKU Vatreni je spreman i sad napokon može igrati bez velikih bolova!

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 24. listopad 2018. 16:41

Nedostaje u reprezentaciji, baš značajno nedostaje taj njegov stil igre. Hrvatska sa Šimom Vrsaljkom dobiva na dubini, probojnosti, centaršutu, moći. Nije ga bilo sa Englezima, ali se zato dovoljno osnažio za milanski derbi. I odigrao rutinski dobro, odradivši ono što je od njega Spalletti tražio.

Za drugu utakmicu nakon 3 dana, i to protiv moćne Barcelone, Šime Vrsaljko sigurno konkurira za momčad. Što je više nego dobar znak...

Uspješna terapija

- Spreman sam i sada je na treneru odluka hoću li igrati ili krenuti s klupe - kazao je Zadranin u utorak prijepodne, dok je vježbao u teretani. Svakog dana puno provodi u njoj, jača mišiće koljena po posebnom programu vježbi, kako bi što prije sanirao tegobe koje ga već dugo muče.

- Bolje je, nesumnjivo, a kako sam igrao protiv Milana, a nemam značajnih tegoba, to jasno pokazuje da mukotrpan rad u teretani i na terenu, po posebnom programu, uz terapije, daje rezultate. Jako sam sretan zbog toga...

Spalletti će odrediti momčad, kako običava, dva sata prije utakmice. Do tada se Vrsaljko može nadati nastupu na Camp Nou. Iz španjolskih mu dana, s Atleticom, poznaje dobro velikog suparnika...

Soccer Football - UEFA Nations League - League A - Group 4 - Spain v Croatia - Estadio Martinez Valero, Elche, Spain - September 11, 2018  Croatia's Sime Vrsaljko walks off the pitch after receiving medical treatment for an injury sustained during the match   REUTERS/Heino Kalis
REUTERS

- Barcelona je vrhunska momčad, i to svi znamo.

Da, ali ipak nema Messija, to značajno mijenja stvari.

- Istina je da kad njega nema onda je Barca drugačija momčad. No, i bez Messija to je skup sjajnih igrača i uvijek su opasni i sposobnosti dobiti svakog.

Nakon pobjede u posljednji tren protiv gradskog rivala Milana, što je poseban gušt, atmosfera je usijana?

- Atmosfera je odlična! S Milanom smo igrali jako važnu utakmicu za nas i naše navijače. Sretni smo što smo pobijedili, a sada smo fokusirani na ligu prvaka, koja donosi nove i drugačije izazove.

Kakav vam je dojam o sposobnosti Intera da postigne nešto značajnije u Ligi prvaka?

- Inter ima visoku razinu kvalitete i sigurno je natjecateljski konkurentan u Ligi prvaka. No, sve to treba pokazati na terenu. Držimo se devize step by step, dakle idemo utakmicu po utakmicu, ozbiljno se pripremamo i napredujemo.

Ambicija jest?

- Prvi cilj je proći skupinu, a onda dalje sve je otvoreno.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 10:44