Sn
ŽDRIJEB LIGE PRVAKA

REZULTATI VELIKE ANKETE SN-a: OVO SU KLUBOVI KOJE ŽELITE VIDJETI NA MAKSIMIRU! Jedno ime je logično, kao i način razmišljanja većine navijača

ŽDRIJEB OD 18.00 Dinamo danas saznaje s kojim će se suparnicima sučeliti u skupini Lige prvaka. Tijek ždrijeba pratite UŽIVO uz Sportske novosti.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 29. kolovoz 2019. 13:25

Kako je Crvena zvezda prošla Young Boyse i izborila Ligu prvaka, tako je odmah bilo jasno tko će za gledatelje i Dinamove navijače biti najpoželjniji suparnik u skupini Lige prvaka. U velikoj anketi koju smo proveli na našem portalu Zvezda je dobila daleko najveći broj glasova. Gotovo polovica onih koji su sudjelovali u anketi želi gledati prvaka Srbije u Maksimiru. Zvezda je uvijek poželjan suparnik, a poglavito kada navijači vjeruju da ne bi mogla parirati Modrima. Iako ne treba smetnuti s uma da je Zvezda i drugu godinu u nizu u Ligi prvaka - u skupini je čak pobijedila kasnijeg europskog prvaka Liverpool s 2:0 - a da je i sezonu prije toga igrala Europsku ligu. I sve to pod vodstvom trenera Vladana Milojevića. U konačnici, Zvezda je na putu do Lige prvaka izbacila Young Boyse, odličnu švicarsku momčad koja je prošle sezone izbacila Dinamo. Stoga bi okršaji s Crvenom zvezdom vjerojatno rezultirali navijačkim i medijskim spektaklom, ali i neizvjesnim utakmicama na terenu.

Što se tiče prvih dvaju “šešira”, navijači su u anketi jasno pokazali što žele: dajte nam Real Madrid ili Barcelonu pa da uživamo u nogometu protiv dviju najvećih momčadi današnjice, a ako ne mogu Real ili Barca, dovedite nam Zenit i Šahtar odnosno Benficu, jer to su, nominalno, najslabiji suparnici. I protiv njih bi Dinamo mogao do bodova, a možda čak i do drugog mjesta u skupini.

Naravno da je Dinamo nogometni autsajder u elitnom društvu europskog nogometa, ali pogled na vrijednosti momčadi otkriva da Modri ni izbliza nisu topovsko meso, što im se znalo događati u nekim prijašnjim godinama. Zvezda, Slavia Prag, Genk... nemaju igrače s većom cijenom od onih koji igraju u Maksimiru.

Soccer Football - Champions League - Playoffs - Second Leg - Rosenborg v Dinamo Zagreb - Lerkendal Stadion, Trondheim, Norway - August 27, 2019. Dinamo's Amer Gojak celebrates scoring their first goal with team mates NTB Scanpix/Ole Martin Wold via REUTERS   ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NORWAY OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN NORWAY.
REUTERS

Zbog svega toga borba za treće mjesto u skupini nikako nije nedostižna, posebno ako će biti sreće u ždrijebu. Definitivno, skok u treću jakosnu skupinu Lige prvaka žestoko otvara apetite...

Rezultati velike ankete SN-a (do četvrtka u 11 sati)

Koga biste željeli iz prvog šešira?

Zenit - 25 posto
Barcelona - 24 posto
Liverpool - 17 posto

Koga biste željeli iz drugog šešira?

Real Madrid - 27 posto
Šahtjor - 22 posto
Benfica - 22 posto

Koga biste željeli iz četvrtog šešira?

Crvena zvezda - 54 posto
Slavia Prag - 16 posto
Genk - 13 posto

Velika anketa SN - koga biste voljeli u skupini Lige prvaka s Dinamom?

U prvoj jakosnoj skupini nalazi se sedam prvaka najbolje rangiranih europskih liga te Liverpool kao aktualni europski prvak. Bilo koji protivnik iz ovog 'šešira' bit će jako težak.

Ni druga jakosna skupina ne nudi lakog protivnika. Tu su oba madridska kluba, Borussia Dortmund, Napoli, Tottenham, Ajax, Šahtjor i Benfica. Sve velikan do velikana.

Četvrta jakosna skupina nudi neke potencijalne zamke, poput Atalante, Leipziga i Lillea, ali i nekoliko klubova protiv kojih se 'može igrati' pa će tu Dinamo tražiti bodove.

Linker
20. travanj 2024 12:13