Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
TOČNO U PODNE

RIJEKA NA IGLAMA, NESTRPLJIVO SE IŠČEKUJE SUTRAŠNJI DAN Hrvatski prvak u ždrijebu Lige prvaka nakon dugo godina, evo koga se najviše plaše

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 19. lipanj 2017. 01:19

S nestrpljenjem će velik dio kvarnerske populacije sutra točno u podne pohoditi službene internetske stranice UEFA-a, gdje će se moći uživo pratiti ždrijeb kvalifikacija za Ligu prvaka, i to prvog i drugog pretkola, kada se u natjecanje uključuje Rijeka.

Drugi put u klupskoj povijesti kuglica Bijelih naći će se u bubnju najelitnijeg europskog klupskog nogometnog prvenstva. Premijera nije bila sretna, Rijeka je u ljeto 1999. godine jednostavno ispala od Partizana, tada mnogo jačeg protivnika.

Trepčin naboj

Sada je priča dijametralno suprotna. Momčad s Rujevice nositelj je u drugom pretkolu (koeficijent 15.550), što ne znači da se među potencijalnim protivnicima ne krije nekoliko opasnih konkurenata. Primjerice, Žilina (5.850), Vardar (5.125), Žalgiris (5.825), albanski Kukesi, Dundalk, pa bi možda bilo dobro izbjeći put u Armeniju kod Alaškerta... Ima, naravno, i autsajdera u vidu gibraltarske Europe, La Fiorite iz San Marina, Vikingur Gote, vjerojatno ni latvijski Spartaks ne bi bio loš... Za spomenuti je kosovsku Trepču ‘89, koja ima koeficijent 0.000, ali koju će sigurno nositi jak nacionalni naboj.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Lakši i teži

Jasno, kao i prije svakog ždrijeba, tako i na Rujevici postoje želje i neželje, no o njima se ne želi javno govoriti ne bi li se, potencijalno, motivirao određeni protivnik ili se iskazalo nepoštovanje ikome. Ipak, zamjenik sportskog direktora Ivan Mance prenio je službeni riječki stav uoči sutrašnje lutrije.

- Najbitnije je da mi budemo spremni i pokažemo se u pravom svjetlu u te dvije utakmice. Na ždrijeb i protivnika ne može utjecati, pa se time ni ne zamaramo pretjerano. Jasno, neke želje imamo, postoje lakši i teži protivnici, ali ne bih izlazio u javnost s našim razmišljanjima. Također, bilo bi dobro izbjeći neka dugotrajna putovanja poput primjerice Armenije, ali, ponavljam, najvažnije je da mi budemo na svom nivou - rekao je Mance.

Linker
19. travanj 2024 17:53