CROPIX
NEĆE BITI LAKO

RIJEKU ČEKA IZAZOV GODINE, KEK VEĆ DUGO NIJE NEKOG TAKO HVALIO Salzburg je izuzetno atraktivan, to je presing, to je juriš, imaju i veći rejting...

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 19. srpanj 2017. 01:32

Nogometaši Rijeke pobjedom 5:1 protiv TNS-a izjednačili su rekordnu klupsku pobjedu u gostima u europskim natjecanjima, ostvarenu protiv Vikingura 2014. godine.

Bio je to jedan prvih koraka prema grupnoj fazi sa Sevillom i Feyenoordom, a sada je prema dvostrukom srazu s Red Bull Salzburgom.

- Prije svega bilo je bitno postići taj prvi pogodak. Prilagodba na umjetnu travu je trajala neko vrijeme, ali na kraju je bilo autoritativno i više nego zasluženo. Najvažnije je bilo proći, postigli smo neke lijepe golove, vratili Marija nakon ozljede i sigurno će sada protiv Rudeša neki igrači dobiti veću minutažu nego što je bilo do sada - rekao je Matjaž Kek, pa se s nekoliko riječi okrenuo nadolazećem ispitu protiv Red Bull Salzburga.

- Već sada mogu reći da su, po informacijama koje imam i onome što sam vidio, izuzetno atraktivna momčad za gledati. To je presing, to je juriš... Bit će sigurno novi izazov za nas. Prvi cilj u Europi smo ostvarili.

Kek je u pravu kada kaže da je prvi cilj ostvaren, Riječani su osigurali još najmanje četiri europske utakmice.

- Salzburg sa svime time što je iza njega ima veći rejting, ali mi ćemo se pripremiti. Ova utakmica će ostaviti neke posljedice zbog umjetne trave. Sada se moramo regenerirati, pa krenuti s Rudešom. Rekao sam već nekoliko puta, pobjede i pozitivna klima su najbolji “doping“ za sljedeće utakmice. Slijedi regeneracija, priprema za prvenstvo, pa ćemo onda dalje govoriti - zaključio je Kek.

Trenera Bijelih najviše su brinule ozljede igrača. Čini se da je najviše stradao Marko Vešović, koji je iz svlačionice izašao sa šancovim ovratnikom.

- Ukočio sam se, ali nadam se da će za nekoliko dana biti OK i da neće biti drugih posljedica. Zadovoljni smo jer smo bili efikasni, sada se spremamo za Rudeš pa krećemo u analizu onog što nas čeka. Čim su ostavili malo prostora znali smo to iskoristiti - kaže Vešović.

I on je o sljedećem suparniku govorio biranim riječima.

- Bit će nam sigurno veliki izazov, već godinama imaju zapažene rezultate. Bit će to prava utakmica, nama i prilika da odmjerimo snage i vidimo gdje smo u ovom trenutku - zaključio je ofenzivac Riječana.

Linker
24. travanj 2024 21:14