Julian Finney/Getty Images / Getty Images
SPEKTAKL, KAKO GOD OKRENEŠ

SAMO JE PITANJE KAD ĆE DOĆI DO VELIKOG OKRŠAJA VATRENIH 'Moji dečki iz svlačionice su rekli da Real sigurno prolazi. Rekao sam im - Ej, polako momci!'

REAKCIJE VATRENIH Liverpool će u osmini finala igrati protiv portugalskog velikana, dok će Bešiktaš pokušati iznenaditi moćnu bavarsku družinu
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 12. prosinac 2017. 13:10

Jučer smo razgovarali s hrvatskim reprezentativcem Dejanom Lovrenom o ždrijebu Lige prvaka. Evo što kaže za ždrijeb osmine finala koji je Liverpoolu donio Porto, prvu utakmicu na gostovanju.

- Pa gledajte, Porto - Liverpool bolje izgleda nego Real - Liverpool, zar ne? Za nas je to dobar ždrijeb, ali to ništa ne znači. Moramo respektirati tako veliki klub kao što je Porto, pokazati da smo bolji od njih. Dobra su momčad, bili su u skupini ispred Leipziga i Monaca, s Sportingom bez poraza dijele prvo mjesto u portugalskom prvenstvu. Možda nemaju pojedinačnih zvijezda, zvučnih imena, ali kolektivno su jaki. Ipak, ako budemo pravi, držim da imamo velike šanse za četvrtfinale. A nakon toga, sve je moguće...

Screenshot: Youtube

Očekivano, kao dva najveća sudara osmine finala, Lovren je izdvojio okršaje Real - PSG i Chelsea - Barcelona.

Užitak gledati

- To će biti užitak gledati, to su definitivno dva spektakla. Neki moji dečki iz svlačionice Liverpoola su rekli da Real sigurno prolazi. Ja sam im kontrirao, “polako momci, to je posve neizvjestan par”. Teško će biti Realu, PSG igra super, gaze u francuskom prvenstvu. Teško je tu bilo što prognozirati. No dobro, držim da je Real ipak - mali favorit. Barcelona je pak favorit u sudaru s Chelseajem. Ali nikad ne možeš predvidjeti kako će ti juhu zasoliti trener Conte. Tako da bez obzira što vaga favorita preteže na Barcinu stranu, sve je tu moguće.

Kad se radi o ogledu Juventusa i Tottenhama, drži da je također posve neizvjesno.

- Obje momčadi znaju i vole igrati. Posebno su moćne u izvedbi visokog presinga. Možda nešto manje Juve nego Spursi. Opet tu moram govoriti o maloj prednosti koju bih ipak dao Juventusu. Iskusniji su u Ligi prvaka. Recimo, u ovom trenutku bi ih Juve vjerojatno izbacio iz Lige prvaka, jer nisu u nekoj formi. No, tko zna što će biti sljedeće godine.

Hrvatski reprezentativni stoper daje prednost Manchester Cityju pred Baselom, kaže da su imali sreću u ždrijebu, ali i napominje.

- Ma, s kim god da igraju, ako bi bili u formi kao sada, mogli bi se nadati prolazu. Nego, zanimljiv sraz bit će onaj između Seville i Manchester Uniteda. Dajem prednost Unitedu, malo su iskusniji. Bit će Mourinhu i njegovim momcima vruće u Sevilli. Tamo smo i mi igrali, vodili smo sa 3:0, Sevilla se vratila na 3:3, u Španjolskoj će “gorjeti”.

Kad se radio o sudaru Šahtara i Rome, Lovren kaže da je tu u prednosti Roma, jer Ukrajinci u te utakmice ulaze nakon priprema, što predstavlja svakako određeni problem.

Nema slabih

- Bayern je veliki favorit u sudaru s Bešiktašem, ali nikako se ne smije smetnuti s uma da su Turci bili uvjerljivo prvi u svojoj skupini, četiri boda ispred našeg protivnika u osmini finala, Porta. Kad kažem “veliki favorit”, onda se negdje ugrizem za jezik. U osmini finala igraju zaista jake moćne momčadi, nema slabih, iznenađenja su moguća - zaključio je Lovren.

Soccer Football - Bundesliga - Bayern Munich vs Hannover 96 - Allianz Arena, Munich, Germany - December 2, 2017   Bayern Munich's Robert Lewandowski celebrates scoring their third goal with team mates        REUTERS/Michael Dalder    DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER GAME. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED AT ANY TIME. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050
REUTERS/Michael Dalder / REUTERS
Bayern

Slaba je nagrada Bešiktašu bilo prvo mjesto u skupini. Iako je nominalno to značilo da će biti nositelj u ždrijebu, među drugoplasiranima iz razigravanja po skupini krilo se itekako kvalitetnih suparnika. Na kraju je Xabi Alonso hrvatskom reprezentativcu Mateju Mitroviću i njegovim suigračima poslao Bayern.

Moglo i lošije

- Moglo je bolje, ali i baš puno gore od ovoga, zar ne? Bilo je stvarno jakih klubova među ovima koji nisu bili nositelji, Juventus, Real, Chelsea i znali smo da nas može dopasti momčad te kvalitete. Bayern je svakako veliki izazov za nas, ne treba isticati uopće da je riječ o kvalitetnoj momčadi i teškom suparniku, ali već u skupini smo pokazali da vrijedimo, pa kao što neće biti lako nama, budite sigurni da neće biti ni Bayernu - javio se iz Istanbula Matej Mitrović.

Bešiktaš je svoj posao napravio samim plasmanom u drugi krug. Najveći je to uspjeh kluba, postali su prva turska momčad koja je bila prva u skupini Lige prvaka i upravo zbog toga imperativa, za razliku od Bayerna, nemaju.

- Mi smo glavninu svog posla već napravili, ostvarili smo povijesni klupski uspjeh i naš cilj je ispunjen. Naravno, ne želimo tu stati i svi vjerujemo da možemo napraviti još poneki korak u ovom natjecanju. S druge strane, za Bayern bi sigurno bila tragedija ispasti već u ovoj fazi natjecanja i u tom nekakvom imperativu kojeg oni imaju možemo se nadati.

Za Mitrovića, Pepea, Medela i Tošića, koji drže sredinu obrane Bešiktaša, sudar protiv Lewandowskog, Müllera i ostalih Bayernovih zvijezda bit će veliki izazov o kojem će uvelike ovisiti mogućnosti njihove momčadi.

- Lewandowski? Svi znamo o kakvom je napadaču riječ, nisam ga nikada još imao na drugoj strani, ali za sve postoji prvi put. Ali Bayern nije samo Lewandowski. Istina je da ne briljiraju, da su promijenili trenera i da se više ne čine kao stroj koji je prošle sezone bio jedan od favorita za titulu, ali krcati su vrhunskim igračima - zaključio je Matej Mitrović.

Linker
19. travanj 2024 17:38