Reuters / Russell Cheyne Livepic / REUTERS
POČETAK NOVOG I MOĆNOG PSG-A

ŠIMUNOVIĆ S NOVIM UGOVOROM U CELTICU DOČEKUJE NAJSKUPLJE NAPADAČE U POVIJESTI NOGOMETA Kako li će Jozo protiv Neymara, Mbappea i Cavanija?!

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 12. rujan 2017. 16:17

Krenuli su peticom u Metzu, danas svoj put nastavljaju u Glasgowu. Možda i najubotiji napadački trozubac svijeta koji čine Neymar, Kylian Mbappe i Edinson Cavani, sa svojim Paris Saint Germainom u 1. kolu Lige prvaka gostuju kod Celtica. Od početka ove sezone Parižani su odigrali šest utakmica i upisali šest pobjeda gol-razlikom 18:4.

- Samo planiramo igrati našu igru, koja se svodi na agresivnost u defenzivi i premoć u fizičkom dijelu igre. Ako uzmaknete pred igračima vrhunske klase, oni će vam i pokazati zašto su vrhunska klasa. Kvaliteta koju oni grade posljednjih godina i ono što su napravili ovog ljeta dovođenjem Neymara i Mbappea, koji je fantastični mladi napadač, garantiraju da žele osvojiti Ligu prvaka - objasnio je menadžer Celtica Brendan Rodgers.

U sudar s moćnim PSG-om Rodgers ulazi dosta zadovoljan. Jučer su, naime, dvojica ključnih igrača The Bhoysa Scott Brown i Jozo Šimunović produljili ugovore s klubom. Brown do 2019. godine, a Šimunović do 2021.

- Oduševljen sam zbog obojice. Jozo je mladi igrač za kojeg je Celtic prava arena i ima okruženje u kojem može pokazati da je izvanredan talent. Utakmica s Parižanima bit će spektakularna - naglasio je Rodgers.

Emeryjev izbor

Šimunovića nakon potpisa novog ugovora čeka najteža moguća zadaća. Gostima nema Angela di Marije i Javiera Pastorea, ali trener Unai Emery ne mora previše tugovati. U rukama ima nevjerojatnu napadačku moć.

- Naravno da smo mi favoriti, to je logično. Ali u nogometu su igrači i lopta ti koji odlučuju o rezultatu. Loš dan u uredu je moguć za svaku momčadi i svaki klub na svijetu, uključujući i PSG. Proučavali smo Celtic i vrlo jasno mogu poručiti da ćemo morati naporno raditi kako bismo u Glasgowu došli do sva tri boda. Imaju vrlo dobru defenzivnu liniju i ključ će biti da je naši napadači razbiju. Čeka nas i borba u veznom redu. Celtic je prvak Škotske i mi respektiramo sve naše suparnike. U ovoj fazi sve su utakmice teške, posebno na stadionu kakav je Celtic Park - upozorava Emery.

Cavani je u prvih šest utakmica u sezoni već zabio sedam golova, Šimunovića i društvo čeka konstantna borba s 30-godišnjem Urugvajcem.

- Nikad nije lako igrati sa škotskim klubovima, no naš je cilj pobjeda. Volim se boriti s braničima kakve ima Celtic - poručio je Cavani.

Oduševljen s novim suigračima je Julian Draxler, Nijemac koji bi trebao startati na desnom krilu.

- Ovog ljeta smo definitivno dobili dvije granate. Kad momke na travnjaku još bolje upoznamo, vjerujem da ćemo proživjeti spektakularne stvari i nadamo se da ćemo u Ligi prvaka otići jako daleko.

U toj skupini B PSG-u će glavni rival biti Bayern, koji večeras dočekuje Anderlecht. Dobili su Bavarci 16 od zadnjih 17 domaćih utakmici u LP.

- Nemamo Alabu, Bernata i Vidala za ovu utakmicu, ali svi su ostali spremni. Mislim da smo jači nego prošle sezone i nadam se da ćemo to pokazati protiv Anderlechta. Treba nam vremena, prošle sezone bili smo na dobroj razini i neće biti lako napredovati, no vjerujem da hoćemo - kaže trener Bayerna Carlo Ancelotti.

U skupini A Manchester United dočekuje Basel, a Benfici stiže CSKA Moskva. Orlovi iz Lisabona u svojem kadru imaju dvojicu Hrvata, no ni Branimir Kalaica ni Filip Krovinović nisu prijavljeni za Ligu prvaka. Mato Miloš, kojeg je Benfica ovog ljeta dovela iz Istre 1961, proslijeđen je u poljsku Lechiju iz Gdanjska.

Kiša prijeti Rimu

Ni Olympiacos nije prijavio Hrvoja Milića za elitno natjecanje, ali bi zato na travnjak danas mogao Šime Vrsaljko. Težak zadatak je pred njegovim Atleticom iz Madrida, protiv Rome na njenom Olimpicu posao sigurno neće biti lak. Diego Simeone je na put u glavni grad Italije poveo 21 igrača i za mjesto desnog beka birat će između Vrsaljka i Juanfrana. U Rimu posljednjih dana pada jaka kiša, vidjet ćemo kome će više pomoći.

- Morat ćemo se boriti protiv njihovog oružja i dati sve što imamo. Želim vidjeti samouvjerenu momčad, jer nas čeka prava bitka. S mentalne perspektive Simeone je u Atleticu napravio nevjerojatno dobar posao - zaključio je trener Rome Eusebio di Francesco.

Linker
24. travanj 2024 08:23