Marco Luzzani/Getty Images
IDU NA SVE ILI NIŠTA

SJAJNOM VATRENOM NOVA ULOGA U UTAKMICI ISTINE, ALI TALIJANE JE ZATRESLA NOVA BOMBA Velikan u raspadu lovi trenera koji je kreirao pravu senzaciju

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 11. prosinac 2019. 10:43

Atalanta za nastavak europskoga puta, bilo u Ligi prvaka, bilo u Europskoj ligi, mora pobijediti u Harkivu kod Šahtara. Za senzaciju talijanskoga prvenstva posljednjih nekoliko godina neće to biti nimalo lak posao, jer Ukrajinci su ih svladali u Milanu, stoga klub iz Bergama traži revanš.

Zna se da se Atalanti u susretu s Veronom ozlijedio kreator igre Slovenac Josip Iličić koji vjerojatno neće igrati u Ukrajini, stoga se traži njegova zamjena. U igru je u prošlom kolu Serie A ušao Ukrajinac Ruslan Malinovskij koji je svojevremeno bio član Šahtara, sutrašnjega protivnika Atalante.

No, postoji mogućnost da će na toj poziciji zaigrati hrvatski reprezentativac Mario Pašalić koji je u sjajnoj formi te bi on mogao biti taj koji će biti bliže vratima, odnosno blizu najisturenijim igračima, Argentincu Papuu Gomezu i Kolumbijcu Luizu Murielu. Uglavnom, pred Talijanima je utakmica na sve ili ništa za koju su oni sa svojim stilom igre sigurno spremni te su sposobni slaviti u Ukrajini.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX

Što se tiče drugih informacija o klubu iz Bergama, kao bomba je odjeknula vijest da Napoli želi Atalantina stratega Gian Piera Gasperinija koji radi sjajan posao. U međuvremenu je Carlo Ancelotti dobio otkaz, pa je tako čitava priča postala realnija.

Nakon što su gazdu De Laurentiisa odbili Massimiliano Allegri i Luciano Spalletti, kontroverzni vlasnik na mjesto trenera od lipnja želi upravo Gasperinija. Bit će to teška misija, no i izazov za Gasperinija prihvatiti se užarene klupe u Napulju.

Linker
25. travanj 2024 01:33