HRABRA NAJAVA

SLAVNA HAJDUKOVA 'DEVETKA' Juventus je favorit broj jedan Lige prvaka, a hrvatskim nogometašima, osim Modriću, namijenjene su sporedne uloge!

Umjesto Pirla kupili su Pjanića, doveli su Higuaina, koji će igrati u paru s Dybalom. I riješili su se tereta, prodali su Pogbu, koji nije nogometni umjetnik, već - teret!
Piše: Tomislav ŽidakObjavljeno: 13. rujan 2016. 15:15

Juventus je favorit broj jedan Lige prvaka, a hrvatskim nogometašima, osim Luki Modriću, namijenjene su sporedne uloge! Tako je ovogodišnju Ligu prvaka najavio Tomo Erceg, bivši, vrlo dojmljivi centarfor Hajduka i Rijeke, danas menadžer mnogih značajnih igrača, posebno u Serie A.

I nije puno pogriješio, posebno kada su u pitanju elitni hrvatski nogometaši u Barceloni, Juventusu, Napoliju, Leverkusenu, Atletico Madridu i posebno u Dinamu. Jer, Tomo Erceg, kao što je nekada suptilno osjećao puls obrambenih igrača, tako danas osjeća puls nogometne Europe.

- Sumnjam da Real Madrid može ponoviti rezultat iz prošle sezone. Nisu se bitno pojačali, ne vjerujem da će entuzijazam Cristiana Ronalda biti kao na Europskom prvenstvu, gdje je bio ključni čovjek portugalskog trijumfa. Barcelona ovisi o Messiju, a njegov novi početak nije baš obećavajući. Bayern? Carlo Ancelotti je triput osvajao Ligu prvaka, ali u prvoj sezoni u bilo kojem klubu, čak i ako se zove Bayern, teško je sve to uskladiti. City? Triput je Pep Guardiola pokušavao s Bayernom, nije uspio, treba mu vremena. I zato je glavni favorit Juventus! Nitko ovog ljeta nije trošio kao oni, približili su se budžetima najvećih engleskih klubova. Istina, fali im stotinjak milijuna eura da se izjednače, ali su pokušali. Uložili su 150 milijuna eura u Higuaina - rezonira Tomislav Erceg.

Ali, gledali ste meč Cityja i Uniteda na Old Traffordu i vidjeli rapsodiju Pepa Guardiole?

Split, 250807 .
Prvenstvena utakmica sestog kola hrvatske nogometne lige u Splitu na Poljudu   Hajduk -  Zagreb Tomo Erceg i Mario Cutuk privremeni dvojac na klupi Hajduka.
Foto: Paun Paunovic / CROPIX
CROPIX

- City doista igra prvoklasni nogomet, svaki ljubitelj nogometa uživao je u onome što je servirao Pep Guardiola. Ali, teško je otići do kraja u Ligi prvaka u prvoj godini. I zato je moj favorit Juve, koji je kupovao baš ono što mu treba. Umjesto Pirla kupili su Pjanića, doveli su Higuaina, koji će igrati u paru s Dybalom. I riješili su se tereta, prodali su Pogbu, koji nije nogometni umjetnik, već - teret!

Ključni igrač u Ligi prvaka?

- Ne vidim ga, dominirat će klubovi koji imaju najbolje momčadi. Juve kao momčad, Bayern, Manchester City. Svi imaju jake trenere i samo jedan igrač može dominirati, Cristiano Ronaldo. Međutim, Real ga ne prati, nisu mu kupili pojačanje, pratnju, igrača s kojim će biti dobar par, misle da su Bale i Modrić dovoljni.

Koji trener će biti dominantan u Ligi prvaka?

- Svi kažu Guardiola, no, moj odabir je Carlo Ancelotti! Zna kako s velikim igračima u velikom klubu. U svlačionici nema povišenih tonova, iako, i u takvom klubu, velikom klubu, prva godina nije laka, treba stvoriti team. U taktičkom smislu za nijansu je jači od suparnika, čak i od Guardiole, nije to dao Bayernu. Ancelotti je iskusniji od Guardiole...

Kakve su uloge namijenjene hrvatskim nogometašima. Modriću, Kovačiću, Rakitiću, Mandžukiću, Pjaci, Vrsaljku, Striniću, Rogu, Jedvaju?

- Svima su namijenjene sporedne uloge, osim Luki Modriću! Real Madrid ovisi o Modriću i to je definitivna istina. U Juventusu su naši napadači, Mandžukić i Pjaca u drugom planu, ispred su Higuita i Dybala, oni su udarne igle Allegrijeve nogometne filozofije. Rakitić u Barceloni ovisi samo o Messiju. Marko Rog je tek zakoračio u veliki nogomet, imat će u Napoliju minutažu, ali, talijanski treneri doziraju, i s tim se i Rog i Pjaca moraju pomiriti. Ne pokušavajte usporediti nogomet u Hrvatskoj i Italiji, to su dva ‘različita sporta’. Ono što je Rog igrao u Hrvatskoj, a igrao je dobro, u Italiji ne prolazi...

Dinamo u Ligi prvaka? Žrtveni jarac jedne politike?

- Ne očekujte ništa više nego prethodnih godina. Osobno, ne vjerujem u iznenađenja, u nogometu danas vrijedi pravilo - koliko para, toliko muzike...

“Car je gol”, Dinamov striptiz je nagovijestio da bi “modri” mogli ostati i bez naslova prvaka. Poraz od Osijeka dao je naslutiti da se stvari za Cicu Kranjčara ne razvijaju dobro?

- Rijeka dobro stoji, iako su i Mamić i Mišković samo prodavali. Vidjet ćemo, no, ne očekujte previše.

Linker
26. travanj 2024 11:14