Laurence Griffiths/Getty Images
VJEROVALI ILI NE

SLAVNI GUARDIOLA UPOZORIO NA NEREALAN SCENARIJ 'Znam za tu kombinaciju i nimalo mi se ne sviđa! Ako sad sve napravimo, u Zagreb dolazimo rasterećeni'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. studeni 2019. 23:02

Znamo da to nekako izgleda i zvuči nerealno, ali i to je moguće. Manchester City može ispasti iz skupine Lige prvaka. Postoji 81 razna kombinacija konačnog poretka u skupini, a prvak Engleske ispada po samo - jednoj!

Naime, moralo bi se dogoditi da City obje izgubi, a da Dinamo i Šahtar obje dobiju. Drugim riječima, u međusobnim dvobojima protiv momaka s Etihada moraju slaviti i Šahtar i Dinamo, a kao što i jedni i drugi, svatko u svom kolu, moraju dobiti Atalantu. Kada bi tako završilo, Šahtar i Dinamo na koncu bi imali 11 bodova, City bi ostao na 10, a Atalanta na samo jednom.

Sad zvuči još nerealnije, ali na to je upozorio baš trener Građana, Pep Guardiola na press-konferenciji uoči dvoboja Manchester Citjya i Šahtara što se u utorak od 21 sat igra na Etihadu.

Soccer Football - Champions League - Group C - Manchester City v GNK Dinamo Zagreb - Etihad Stadium, Manchester, Britain - October 1, 2019  Manchester City manager Pep Guardiola looks on as Manchester City's Ilkay Gundogan is in action with GNK Dinamo Zagreb's Bruno Petkovic   Action Images via Reuters/Carl Recine     TPX IMAGES OF THE DAY - RC142D5C2C80
Reuters/Carl Recine

- Pozicija koju držimo je dobra, ali posao nismo obavili do kraja tako da je pred nama jasan cilj. Znam za kombinaciju po kojoj mi možemo ispasti i ona mi se ni malo ne sviđa. Želimo sve napraviti već ovoga tjedna, tako da u Zagreb odemo rasterećeni - rekao je Guardiola.

Poznavajući prilike engleskog nogometa u prosincu kada se igra "brdo" utakmica, City bi u slučaju osiguravanja prolaska u osminu finala na Maksimiru zaigrao u nešto šarenijem sastavu. Barem se tome nadamo. Treutno Guardiolu muče ozljede. Neće biti Aguera, ali ni Claudia Brava koji je u prošlom kolu dobio crveni karton pa je u završnici morao braniti Kyle Walker, desni branič. Vraća se mladi Foden koji je odslužio kaznu kartona, a u prvi plan bi trebao uskočiti Gabriel Jesus.

Linker
19. travanj 2024 12:27