Action Images via Reuters
ZANIMLJIV PAR

SOLSKJAER EKSPRESNO KOMENTIRAO TEŽAK ŽDRIJEB U NYONU I NADOLAZEĆU BITKU S BARCELONOM 'Vjerojatno se razlikujem od 99 posto trenera...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. ožujak 2019. 16:36

U četvrtfinalu Lige prvaka Manchester United izvukao je Barcelonu, a momčadi koju vodi Ole Gunnar Solskjaer malo tko daje ozbiljnije šanse za plasman u polufinale. United je u osmini finala neočekivano izbacio PSG, ali protiv Barcelone tako nešto bit će puno teže ponoviti...

Nakon ždrijeba oglasio se i Solskjaer, točnije njegovi komentari osvanuli su na Unitedovom službenom profilu.

"Želimo utakmice protiv velikih klubova i velikih momčadi. Igrali smo finala s Barcelonom 2009. i 2011. godine, u polufinalu 2008. zabio je Scholes. Radujemo se utakmicama, to su utakmice kakve navijači i ovaj klub žele. Vjerojatno se razlikujem od 99 posto trenera, ali više volim uzvratnu utakmicu igrati u gostima", rekao je Norvežanin pa dodao:

"Nije nam toliko važno protiv koga igramo. Znali smo da će svaki protivnik biti jak, a ako želite osvojiti Ligu prvaka ionako morate sve pobijediti."

Nogometaši Manchester Uniteda izborili su četvrtfinale Lige prvaka svladavši PSG na Parku prinčeva s 3:1 čime su zbog gola više u gostima izbacili favorizirane domaćine (prva utakmica 0:2).

"Sada možemo otići sve do kraja. Treba pričekati ždrijeb i onda ići korak po korak. Uvijek smo vjerovali, to je pravi Manchester United. Ta vjera u dečkima je ono čemu smo se nadali", u slavljeničkom je raspoloženju nakon utakmice izjavio Ole Gunnar Solskjaer.

Komentirao je Norvežanin odmah i odluku slovenskog suca Damira Skomine koji je nakon asistencije VAR-a dodijelio jedanaesterac presudni jedanaesterac njegovoj momčadi.

"Bila je to velika odluka nakon koje je sudac izbio u prvi plan. Iskreno, nisam vidio što se dogodilo, ali nadam se da je to bila ispravna odluka."

Poseban trenutak igrači Crvenih vragova doživjeli su kada se njihovoj proslavi u svlačionici priključio legendarni dvojac u sastavu Alex Ferguson i Eric Cantona. Legendarni Unitedov trener i napadač iznenadili su momčad nakon dramatične pobjede u glavnom gradu Francuske.

Pored junaka iz Manchestera, najtraženija osoba poslije utakmice bio je Thomas Tuchel.

"Ovo je lako objasniti: dali smo im dva poklona u prvom poluvremenu. U potpunosti smo kontrolirali utakmicu do 30. minute i dobro smo reagirali nakon prvog poklona gostima. Imali smo puno svojih prilika, a onda je odjednom pao i onaj drugi pogodak. Oni su zabili dva u trenucima dok uopće nisu napadali. Mi smo kontrolirali igru, ovo je totalno smiješan rezultat", izjavio je trener Parižana.

Jedanaesterac u završnici?

"Potpuno podržavam VAR, no mislim da udarac nije išao u okvir gola, a kada je takva situacija onda mi jedanaesterac nema smisla", zaključio je Tuchel.

Linker
19. travanj 2024 12:38