CROPIX
SCENARIJ IZ SNOVA

SPORTSKE NOVOSTI DOZNAJU: VEČERAS ĆE BITI ODLUČENA I SUDBINA DANIJA OLMA! U avionu s Modrima bio i otac Modrog dragulja, evo kakav se rasplet sprema

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. kolovoz 2019. 10:11

Današnja utakmica protiv Rosenborga ima dodatnu važnost za Dinamo. Iz pouzdanih izvora saznajemo da će Dani Olmo, ako se Modri plasiraju u Ligu prvaka, sigurno ostati u Maksimiru! Doduše, izvori kažu da je ta mogućnost 90 posto, ostalih 10 otpada na moguću tzv. nemoralnu ponudu nekog inozemnog kluba.

Dakle, osim za otprilike 25 milijuna eura i Ligu prvaka, Dinamo danas igra i za Danija Olma, svog ponajboljeg igrača. A Olmo pak igra za Dinamo i sebe, jer je u društvu ljudi od povjerenja kazao da bi želio ostati u modrom dresu ako se izbori najelitnije klupsko nogometno natjecanje na svijetu. Želi Dani igrati s Dinamom u Ligi prvaka, tu nema nikakve sumnje.

Ulazak u Ligu prvaka bio bi šlag na tortu prošle, fenomenalne sezone, a predvoditi Modre i igrati s najvećim svjetskim klubovima dodatni bonus. Olmo je, uostalom, pravi sportaš, uvijek je govorio sve najljepše o klubu koji mu je ponudio izlazak na najveću scenu.

Naravno, neki će možda kazati da Olmo želi ostati u Dinamu jer nije stigla nijedna adekvatna ponuda koji bi zadovoljila Dinamove i njegove apetite. Svatko, naravno, ima pravo na svoje mišljenje, ali da je baš jako inzistirao, možda bi se našao nekakav način da Olmo napusti plavi klub. Makar ključeve njegova možebitnog odlaska drži, naravno, Dinamo, bez odluke maksimirskog kluba ne može nikamo, a ima i valjan ugovor koji traje. Isto tako ima i mišljenja da bi za Dinamo bilo idealno da Olmo napravi ogroman transfer i napuni blagajnu kad u plavom domu imaju Majera i Ivanušeca. Jasno, postavlja se pitanje što će biti s njim ako se Dinamo ne plasira u Ligu prvaka; onda će se možda ipak tražiti neki način da Dani promijeni klub, no ni ostanak u Europskoj ligi ne znači nužno da će Olmo otići. Također, sasvim se logično može postaviti pitanje hoće li Olmo prihvatiti novi bogati petogodišnji ugovor koji mu Dinamo nudi.

Bonus od 25 mil. €

Odgovora na to pitanje još nema, ali to nije ni bitno. Olmov ostanak u plavom domu bio bi ipak veličanstven poklon navijačima i svima kojima je Dinamo u srcu. S njim u momčadi igranje u Ligi prvaka - naravno, ako večeras Modri preskoče Rosenborg - bilo bi mnogo zanimljivije, Bjeličina momčad bila bi svakako konkurentnija. Naravno, uvijek kod takvih situacija treba uzeti u obzir onih deset posto koje smo naveli na početku.

U zrakoplovu s Modrima je bio i otac Danija Olma

Miguel Olmo, otac Danija Olma, također je čarter-letom s momčadi i Dinamovom delegacijom došao u Trondheim. Olmo stariji redovit je posjetitelj Dinamovih utakmica gdje god Modri igrali, nije prvi put ni da je išao čarterom, ali kako se bliži kraj prijelaznog roka, tako je njegovo prisustvo u avionu i na utakmici još indikativnije.

U Trondheimu su, uz Nenada Bjelicu, i Zoran Mamić i Marko Vukelić, dakle, stigao je i trojac koji odlučuje o sportskoj politici kluba, a tu su i Branko Hucika, menadžer Mislava Oršića, te Dario Zahora, koji je također menadžer, ali i bivši igrač Dinama i Rosenborga. (Tomo Ničota)

Znamo da se danas stvari u nogometu mogu promijeniti preko noći, ono što je vrijedilo danas možda sutra više neće, ali priča o Olmovu ostanku u Dinamu zaista prekrasno odzvanja, mislimo da nema nikoga bliskog plavoj boji tko za taj scenarij ne navija svim srcem.

Liga prvaka, oko 25 milijuna eura, ostanak Danija Olma... Kakav je ulog večeras u pitanju.

Linker
22. travanj 2024 15:33