Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
JEDINSTVENI ZAKLJUČAK

'SRAMIM SE, JAKO NAM JE NEUGODNO, NE ZNAM ŠTO JE UZROKOVALO NAŠ SLOM PROTIV DINAMA' Riječi kapetana Ferencvaroša najbolje ocrtavaju stanje

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 15. kolovoz 2019. 14:04

U mađarskim je medijima realno opisana Dinamova čarobna budimpeštanska večer, jedinstveni je zaključak da je hrvatski prvak osjetno bolja momčad i zasluženo je prošao u doigravanje za Ligu prvaka. A Ferencvaros se mora okrenuti doigravanju za Europsku ligu i znakovita je izjava njihova trenera Serhija Rebrova:

- Možda u ovom trenutku nismo spremni za Ligu prvaka! Možda je Europska liga naša realnost...

Propuštene prilike

Rebrov je žalio za propuštenim prilikama Nguena na početku utakmice...

- Da smo tada poveli, možda bi utakmica otišla u nekom drugom smjeru, tko zna...

No, Dominik Livaković zaključao je svoja vrata i još je jednom potvrdio zašto je nedodirljiva reprezentativna ‘jedinica’. A Rebrov je istaknuo i ovo:

- U nogometu, nažalost, postoje i ovakvi porazi i sad moramo živjeti s tim. Nije lako, ali preživjet ćemo, moramo se okrenuti onome što je pred nama. Najviše mi je žao navijača, koji su bili fantastični i hvala im na sjajnoj potpori.

Zanimljivo, Rebrov nije ništa mijenjao ni kod 0:1, ni kod 0:2, prvu je zamjenu napravio tek u 65. minuti kad je već na semaforu blještalo 0:3!? No, nitko od domaćih novinara nije tražio od ukrajinskog trenera da pojasni puko promatranje potonuća svojega broda, niti se netko time bavio u prvim analizama utakmice.

A Rebrov je na kraju istaknuo:

- Utakmicu je odlučila pojedinačna kvaliteta. Moji su igrači odigrali na najvišoj razini, ali to je bilo premalo za jaki Dinamo, koji je ipak na razini višoj od nas. Dinamovi su igrači bili brži, čvršći, agresivniji, stalno su nam stvarali nepodnošljivi pritisak i mi se nismo znali s tim nositi. K tome, oni su znali iskoristiti svoje šanse, a mi svoje nismo.

Vratar Ferencvarosa Denes Dibusz u Zagrebu je imao čak osam obrana i sačuvao je svoju momčad od poraza. No, u Budimpešti nije bio tako raspoložen i mreža mu je napunjena do vrha...

- Na ovako visokoj razini natjecanja igramo vrlo malo utakmica, pa nije slučajno da smo tako mnogo griješili. Nismo se željeli braniti, pokušavali smo se nametnuti, kao u Zagrebu, jer smo znali da će Dinamo riskirati. Ali nakon što smo propustili dvije velike prilike na početku, primili smo gol i sve je poslije otišlo k vragu, Zagrepčani su znali iskoristiti naše mane. Teško nam je pao ovaj poraz - govorio je Dibusz.

A kapetan Fradija i mađarske reprezentacije Gergö Lovrencsics ponudio je navijačima ispriku:

- Sramim se... Govorim u ime momčadi, jako nam je neugodno i žao nam je što smo rastužili naše fenomenalne navijače. Ne znam što je uzrokovalo naš slom početkom drugog poluvremena, do tada smo kako-tako parirali Hrvatima, ali onda smo potonuli i više nije bilo povratka. Sad nas sve to užasno boli, sutra će jednako boljeti, ta će rana još dugo, dugo boljeti, ali moramo se okrenuti novim iskušenjima i pronaći snagu za pozitivno razmišljanje. Moramo ustati s poda i pokazati da nas ovo nije slomilo do kraja. Još jednom se ispričavam navijačima i želio bih im zahvaliti što su bili uz nas do samoga kraja. Pokušat ćemo se iskupiti plasmanom u Europsku ligu - tužno je govorio iskusni desni branič Ferencvarosa.

Linker
27. travanj 2024 01:54