Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
DOMAĆINI OSTALI ZAČUĐENI

SRNA I DRUŠTVO NISU MOGLI SAKRITI IZNENAĐENJE: 'MOŽEMO BITI ZADOVOLJNI, A DINAMO SE ITEKAKO MOŽE NADATI' Stigle i loše vijesti za Modre

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. listopad 2019. 00:57

Srdačno su se nakon remija Šahtara i Dinama (2:2) u prostoru ispred svlačionica pozdravili Nenad Bjelica i Darijo Srna.

Bio je bivši reprezentativni kapetan vrlo pohvalan prema onome što je vidio od Dinama, iako je, kao i svi u Šahtaru, rekao da Dinamo nije ničime iznenadio, dojma smo da su Ukrajinci bili pomalo začuđeni onime što je Dinamo pokazao.

- Dinamo je odigrao dobru utakmicu i pokazao da je prava momčad te da rezultat protiv Atalante nije bio slučajan. Mi smo zadovoljni na kraju s 2:2, a mogao nas je koštati taj penal, na kraju smo ipak uspjeli izjednačiti. Na kraju je to bila odlična utakmica, u Maksimiru će biti još bolja, u sjajnoj atmosferi Dinamo se ima pravo nadati. Imamo veliki respekt prema Dinamu, napravit ćemo dublju analizu, moramo se bolje pripremiti za tu utakmicu. Očekujem tamo još ofenzivniji Dinamo - kazao je Srna.

Iz Dinamove svi su izlazili s rezultatom utakmice Manchester Cityja i Atalante.

- Atalanta vodi - to nije dobro, kazao je netko u prolazu.

- Tooo, zabio je City dva, vodi 2:1 - bio je sljedeći usklik.

Važno je u računici da Atalanta ne iznenadi City, da ostane na nuli što dulje. I da tako Modri što prije dođu do europskog proljeća.

- Imali smo jedan dan za trening, nije se bilo lako pripremiti se za utakmicu, ali odigrali smo jako dobro. Do gola nismo bili dobri, tih prvih 10-15 minuta, gol nam je napravio dobro, tada smo počeli igrati. Sad, uz puni Maksimir ćemo, nadam se, do tri boda - poručio je Nenad Bjelica, kojega nije iznenadila tako dobra predstava njegove momčadi.

- Zašto ne bih očekivao takvu utakmicu, pa mi imamo kvalitetu. Vjerujemo u sebe, možemo se nositi, nemamo kompleks ničega i nikoga. Ne zanima nas statistika, 20 godina ovoga, 50 onoga. Mi pokušavamo onako bezobrazno pobijediti, sportski bezobrazno i to tako mora biti. Pokazali smo da protiv takvog protivnika možemo igrati na visokoj razini, nisu nam napravili puno prilika, to je odlično.

Objasnio je zašto ne Petković, već Gavranović.

- Petković nije trenirao, imao je samo jedan trening i znao sam da nije spreman za 90 minuta. A tih zadnjih pola sata odigrao je dobro. Gavranovič je isto bio dobar, iznudio je i taj penal. Ademi je ipak odradio više treninga, bio je spremniji.

Petar Stojanović žalio je za dva boda.

- Ostaje žal za sva tri, zaslužili smo ih. Ali primili smo taj drugi gol, malo prejednostavno s moje strane. Ali bit će bolje u Zagrebu. Idemo na pobjedu.

Slično razmišlja i Arijan Ademi.

- Šahtar više može biti zadovoljniji bodom, imali smo dobre šanse, čekat ćemo ih u Zagrebu!

Mislav Oršić bio je asistent i strijelac, ali i tvorac najbolje akcije na utakmici.

- Nakon gola smo polovili konce i vidjeli smo da ima mjesta, da možemo više napraviti. Vodili smo, možda da smo zabili još treći, visio je u zraku... Dobar je i bod. To nam je samopouzdanje za iduće utakmice, pokazali smo da možemo igrati protiv velikih momlčadi na visokoj razini. - Ona stativa? Malo je nedostajalo, ali nema veze.

Dani Olmo bio je zadovoljan.

- Nismo bili impresionirani, ali nije bio dobar početak. Primili smo gol, poslije toga se dignuli, zabili dva gola, mogli i još. No, dobar je i bod, idemo u Zagreb još jači. Po bod smo došli, osvojili smo ga.

Spomenimo da je Mario Gavranović, na kojem je napravljen prekršaj za jedanaesterac i drugi gol Dinama, vidno šepao, nije mogao sam izići iz svlačionice, do autobusa je došao uz pomoć ljudi iz kluba i suigrača. Dobro je stradao...

Linker
25. travanj 2024 14:21