REUTERS
SAD SLIJEDI PRAVI SPEKTAKL

STIGLA PORUKA REALU NAKON IZJAVE SERGIA RAMOSA O ISPADANJU BARCELONE Veliki šef u euforiji najavio: 'Neće im to dobro leći, sad idemo osvojiti - sve!'

Piše: HinaObjavljeno: 09. ožujak 2017. 11:31

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, koji je u srijedu sudjelovao u čudesnom preokretu Barcelone protiv PSG-a, istaknuo je kako će cijeli život pamtiti večer u kojoj se plasirao u četvrtfinale Lige prvaka pobjedom od 6-1.

"Nikada neću moći zaboraviti ovu noć. Ponosan sam na ovu ekipu i naše navijače", napisao je 28-godišnj vezni igrač i hrvatski reprezentativac na društvenoj mreži Instagram gdje je objavio fotografiju slavlja. Barcelona je od 88. do 95. minute zabila tri gola za uvjerljivu pobjedu kojom je nadoknadila poraz od 0-4 iz Pariza. Rakitić, koji je s Barcelonom 2015. osvojio Ligu prvaka, igrao je do 84. minute.

Trener Barcelone, Luis Enrique, koji je uoči utakmice protiv PSG-a poručio kako je njegova momčad sposobna zabiti šest golova, rekao je nakon trijumfa od 6-1 da je imao predosjećaj da će francuski prvak jednom zatresti mrežu.

"Rekao sam šest uoči utakmice jer momčad ove razine lako zabije jedan gol. Nitko od nas nije u niti jednom trenutku prestao vjerovati. Ovu pobjedu posvećujemo svima onima koji su nas svih ovih dana podržavali, napose u delikatnim trenucima. Ovo je pobjeda za sve njih a naročito za one koji su bili uz nas nakon poraza od 0-4 u Parizu", izjavio je Enrique na novinskoj konferenciji u Barceloni.

Za njega je ovo bila "pobjeda vjere". "Ovu noć teško možemo opisati riječima jer je imala predložak horor filma sa spektakularnim početkom na Camp Nou kakvog sam rijetko kada viđao i sa maksimalnim zalaganjem igrača. Oni uvijek daju sve od sebe ali ovo je bio maksimum", rekao je.

Nakon što su vodili 3-0, pa primili gol za 3-1, nisu posustajali nego tražili četvrti, peti i konačno šesti gol. "Zato kažem kako je ovo bila pobjeda vjere, vjere koju su imali igrači i navijači. Preokrenuli smo rezultat u posljednjim minutama, baš kao što i treba biti epski preokret. Ovu noć neće zaboraviti niti jedno dijete. Neće ju zaboraviti niti jedna odrasla osoba koja je bila ovdje. Djeca će ju pamtiti zauvijek", istaknuo je emotivno.

Poslao je poruku i mogućim suparnicima u četvrtfinalu, napose rivalu Real Madridu čiji je kapetan Sergio Ramos u utorak rekao da će mirnije spavati ako Barcelona ispadne.

"To što smo u četvrtfinalu neće leći dobro ostalim momčadima jer smo uvijek među favoritima za osvajanje naslova. Dok god postoje šanse naš je cilj osvajanje Lige prvaka. Još na pripremama uoči sezone govorio sam vam da nam je cilj trostruka kruna, osvojiti sve", izjavio je Enrique.

Barcelona se u španjolskom prvenstvu nalazi na prvom mjestu s bodom više od Real Madrida koji ima utakmicu manje, gostovanje kod Celte Vigo. Krajem svibnja će u finalu španjolskog kupa igrati Barcelona i Alaves u Madridu.

Linker
25. travanj 2024 10:11