Screenshot: HTV

PRVU UTAKMICU GLEDAT ĆEMO SVI...

STIŽE PRAVA VIJEST I NOVITET KOJI ĆE ODUŠEVITI NAVIJAČE DINAMA! I to smo dočekali: Prijenos utakmice godine s Maksimira za sve je besplatan

AUTOR:
  • Patrik Mršnik

 • OBJAVLJENO:
 • 14.08.2019. u 13:45

 • Završene su prve tri faze kvalifikacija za dva europska klupska nogometna natjecanja. Od playoff-rundi Lige prvaka i Europske lige kreće vrijediti set nekih novih pravila, naročito kad je u pitanju međunarodno prepoznavanje.

  Od playoffa se tako kreću izvoditi himne Lige prvaka i Europske lige prilikom izlaženja na travnjak, vraćaju se službene grafike, emblemi, logotipi, reklamni panoi... Zapravo, od kvalifikacijskog doigravanja počinje službeni dio europske sezone.

  Isti je slučaj i s TV-pravima. U prva tri pretkola je, što se hrvatske scene tiče, ekskluzivna prava na prijenose svih utakmica imala Arenasport TV, neovisno o tome radi li se o Ligi prvaka (Dinamo) ili o Europskoj ligi (Rijeka, Osijek, Hajduk). Ta je TV-kuća vlasnik ekskluzivnih ugovora s hrvatskim klubovima koji nastupaju u Europi. Ali, to od playoff-rundi više ne vrijedi.

  Playoff dakle, ulazi u službenu sezonu, a za to se svake tri godine licitira izravno krovnoj europskoj nogometnoj federaciji. UEFA onda određuje, sukladno tržišnim principima i propisima kome će u kojoj zemlji dati prava na prenošenje kojeg natjecanja. Tako imamo situaciju da se u razdoblju od 2018. do 2021. Ligu prvaka može gledati na Planetsport TV, a da prava na Europsku ligu uživa Arenasport.

  Jedina je iznimka onaj "standardan" HTV-ov susret srijedom. Naša javna televizija tako svake srijede, počevši od playoff-runde Lige prvaka ima pravo prvenstva prilikom izbora utakmice koju će prenositi na svom drugom programu (HRT - HTV 2). Logično je da će za sljedeću srijedu izabrati prvi dvoboj Dinama i Rosenborga, kao i to da će se u slučaju Dinamovog plasmana u grupnu fazu odlučiti na to da prenosi svaku utakmicu Modrih koja se igra u srijedu.

  Tako ćemo, ako se Dinamo plasira u grupu, tri utakmice svakako imati priliku vidjeti na HTV-u, dok će se one koje se budu igrale utorkom emitirati samo na Planetsportu, platformi koju pokreće A1.

  Ako momčad Nenada Bjelice ne izbori plasman u grupnu fazu Lige prvaka, sve će biti isto kao i prošle sezone. Čitajmo, Dinamove utakmice u grupnoj fazi Europske lige prenosit će Arenasport TV.

  Kad igra Dinamo i na kojoj TV-postaji je prijenos?

  1. utakmica playoff-runde Lige prvaka: Dinamo - Rosenborg - 21. kolovoza (21 sat) - HTV 2

  2. utakmica playoff-runde Lige prvaka: Rosenborg - Dinamo - 27, kolovoza (21 sat) - Planetsport TV

   

  Ako se Modri plasiraju u skupine Lige prvaka

  - 3 utakmice u utorak - Planetsport TV

  - 3 utakmice u srijedu - HTV 2

   

  Ako se plasiraju u nokaut-fazu Lige prvaka

  - svaka utakmica utorkom na Planetsportu, srijedom na HTV-u

   

  Ako se plasiraju u grupnu fazu Europske lige

  - svaka utakmica, od 1. kola do finala na Arenasport TV

   

  Iz drugih medija