Tottenham navijači
 REUTERS/Javier Barbancho / REUTERS
NESNOSNE VRUĆINE

STRAHOVALI OD NEREDA, A NA KRAJU JE NAVIJAČE POKOSILA ENORMNA VRUĆINA Kremu za sunčanje zamijenio alkohol, liječnici u Madridu imali pune ruke posla

Piše: HinaObjavljeno: 02. lipanj 2019. 20:44

Premda su u Madridu strahovali od mogućih navijačkih nereda uoči i nakon utakmice između Liverpoola i Tottenhama u finalu Lige prvaka, na kraju je enormna vrućina bila uzrok problema.

Liječnici su u subotu i nedjelju pružili pomoć za 172 osobe, izvijestili su u nedjelju djelatnici madridske hitne pomoći. Od toga ih je 16 bilo prevezno u bolnicu. Većinom su to bili slučajevi dehidriranja i sunčanice, a zatim i alkoholiziranosti te ozljeda tijekom padova ili agresivnog ponašanja.

U nedjelju je temperatura dosegnula 39 stupnjeva, a slična je vrućina vladala i pred subotnju utakmicu kada su na dva gradska trga, u svojim navijačkim zonama, simpatizeri Liverpoola i Tottenhama od jutra konzumirali alkohol. Rijetki su koristili kremu za sunčanje.

Nekoliko dana prije utakmice pomoć je već bila pružena za 50 osoba.

U Madridu je bilo raspoređeno 4.700 policajaca i zaštitara, što je bilo 700 više nego tijekom utakmice visokog rizika između argentinskih Boca Juniorsa i River Platea koji su u prosincu igrali ondje u finalu Cope Libertadores. Niti tada nije bilo nereda.

U subotu je Liverpool s 2-0 pobijedio Tottenham u finalu Lige prvaka te po šesti put postao europskim prvakom.

"No, pobjednik nad pobjednicima je bio Atletico, zbog svoje fantastične organizacije utakmice“, izjavio je Enrique Cerezo, predsjednik Atletico Madrida na čijem se stadionu Wanda Metropolitano igralo finale.

"Bila je to fantastična noć. Sve je bilo ugodno, prijateljski nastrojeno i simpatično", dodao je.

U Madrid je bilo pristiglo oko 90.000 navijača Liverpoola i Tottenhama.

Večer uoči utakmice i na dan odigravanja bilo je uhićeno devet engleskih navijača zbog sukoba sa zaštitarima te kršenja javnog reda i mira. Jedan Liverpoolov navijač priveden je zbog masturbiranja na glavnom trgu Puerta del Sol prilikom čega je i optužen za napastvovanje i udaranje jedne talijanske turistkinje. Privedeno je i nekoliko preprodavača ulaznica.

Nedjelja u Madridu protječe mirno, polako se uklanjaju obilježja Lige prvaka, a navijači u crvenim i bijelim dresovima sjede na terasama kafića ili odlaze prema aerodromu. Ovaj vikend bi trebao biti srušen rekord u dnevnom broj putnika na madridskom aerodromu.

Madrid je prije subotnje utakmice bio domaćin finala nogometne Lige prvaka 2010. godine, kada su na stadionu Santiago Bernabeu, domu Real Madrida, bili igrali Inter i Bayern, a talijanski klub je slavio sa 2-0.

Linker
19. travanj 2024 14:01