Michael Regan/Getty Images
DVA OKRŠAJA ISKAČU

SUDAR DIVOVA U REPRIZI PROŠLOGODIŠNJEG FINALA Uefa se odmah prisjetila Mandžukićeve poslastice: 'Posljednji put ovako nas je počastio'

Piše: HinaObjavljeno: 16. ožujak 2018. 13:53

U središtu Europske nogometne federacije (UEFA) u Nyonu održan je ždrijeb parova četvrtfinala Lige prvaka, a svakako najviše pažnje izazivaju okršaji lanjskih finalista Juventusa i Real Madrida, te okršaj engleskih klubova Liverpoola i Manchester Cityja.

Torinska 'Stara dama' i 'Kraljevski klub' do sada su igrali 19 puta međusobno pri čemu i dva finala - prošle godine i 1998. Oba puta je slavio Real. Lani u Cardiffu u susretu kada je Mario Mandžukić zabio spektakularnim škaricama je bilo 4-1, a 1998. u Amsterdamu 1-0.

Real je uspješniji i ukupno gledano. Od 19 utakmica dobio je devet susreta, Juve je slavio osam puta, a dvije utakmice su završile bez pobjednika.

Odmah nakon ždrijeba i izvlačenja Juventusa i Reala i na službenoj web-stranici UEFA-e su se prisjetili prošlogogodišnjeg najljepšeg poteza finala - Mandžukićeve majstorije.

Mnogo pažnje izaziva i sudar engleskih velikana Liverpoola i Manchester Citya. Do sada su igrali 178 međusobnih utakmica, ali niti jednu u nekom od europskih kupova. 'Redsi' su daleko uspješniji - ostvarili su 87 pobjeda, 45 puta je slavio City, a 46 susreta je završilo bez pobjednika.

Ove sezone su igrali dva puta. U rujnu su 'Građani' na svom travnjaku slavili 5-0, a u siječnju je Liverpool na Anfieldu pobijedio 4-3 i to je za sada jedni poraz Cityja u prvenstvu ove sezone. Zanimljiv je podatak kako je City u zadnjih osam međusobnih susreta slavio samo jednom, a pritom je upisao pet poraza.

Barcelona će odmjeriti snage protiv Rome, a do sada su igrali četiri puta međusobno. Svaki klub je upisao po jednu pobjedu, a dvije utakmice su završile bez pobjednika. Međutim, mnogi još uvijek pamte Barcinu pobjedu 6-1 u natjecanju po skupinama u sezoni 2015/16.

Sevilla i Bayern do sada nikada nisu igrali međusobno.

Prve utakmice četvrtfinala igrat će se 3. i 4. travnja, a uzvrati su 10. i 11. travnja.

Finale je 26. svibnja na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

Linker
19. travanj 2024 04:04