Alba
 REUTERS/Eddie Keogh / REUTERS
BEZ DLAKE NA JEZIKU

SUIGRAČ RAKITIĆA NAKON POBJEDE U LONDONU PROGOVORIO I O NAJBOLJEM NOGOMETAŠU SVIJETA 'Luka je fenomenalan nogometaš, ali ta je nagrada čista prevara'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. listopad 2018. 10:09

Barcelona je prekinula niz od tri utakmice bez pobjede, nakon patnji u španjolskom prvenstvu dobro joj je došao povratak u Ligu prvaka. Tottenham je odigrao vrlo slabo u fazi obrane, a prvi gol gostima je darivao vratar Lloris koji je već u 2. minuti zaplovio u nepoznato i omogućio laku realizaciju Coutinhu.

Mi ćemo posebno pamtiti fantastičan pogodak Ivana Rakitića, koji je zabio iz voleja u skoku s 20-ak metara, a lopta se od Llorisove desne vratnice odbila u mrežu.

Hrvatski reprezentativni veznjak tim je prekrasnim potezom otvorio Barceloni put do pobjede. Iako su se Spursi zahvaljujući Kaneu i Lameli dvaput vraćali na minus od jednog pogotka, sjajni Lionel Messi otklonio je sve dvojbe. Argentinac je u Londonu prvo dvaput pogodio vratnicu, a potom je zabio dva gola za konačnih 2:4.

- Nakon nekoliko loših rezultata bilo je bitno napraviti dobar posao protiv Tottenhama. Naš je odgovor bio vrlo dobar, a utakmica je bila intenzivna s mnogo promjena na semaforu. Bilo je teško protiv zahtjevnog suparnika, imali smo par problema tijekom igre, ali smo ih uspjeli riješiti. Znali smo da je ovo vrlo teška skupina i da će ovo biti ključna utakmica, jer smo igrali protiv Tottenhama na Wembleyju. Nadam se da su navijači sretni s onim što su igrači pokazali – rekao je trener Barcelone Ernesto Valverde.

Statistika je otkrila da je Jordi Alba tek drugi branič koji je upisao čak tri asistencije u jednoj utakmici Lige prvaka od sezone 2003./04., uz njega je to uspjelo Philippu Lahmu u ogledu Bayerna i Lillea u studenome 2012. godine.

Alba je takošer komentirao utakmicu, ali se i kratko dotaknuo nedavne dodijele Fifine nagrade 'The Best' kojom se okitio hrvatski nogometni reprezentativac Luka Modrić.

- Modrić je svakako jedan od najboljih na svijetu, ali ta je nagrada čista prevara. Messi ne 'sjedi' za istim stolom s ostalima. On je na nekom puno višem nivou - kazao je Alba, pa nastavio o utaimici.

- Ovo je sigurno bila naša najbolja utamica ove sezone. Branili smo se odlično, ali ništa slabije nije funkcioniralo niti u napadu.

Linker
18. travanj 2024 06:39