Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
KOMENTAR

SUMRAK FAIR-PLAYA Bjelica je Guardiolu natjerao na igru 'a la Barcelona', ali način na koji je velikan iz domovine nogometa zabio gol je sramotan

Svi su očekivali manje na početku Lige prvaka, a dobili su više nego što smo mogli misliti. Uz malo sreće i iskustva lako se moglo na kraju ostvariti i to više, no bez obzira na sve treba čestitati Nenadu Bjelici, njegovom stožeru i igračima na odličnoj prezentaciji hrvatskog nogometa u najjačem klupskom natjecanju, kao i juniorima Dinama koji su izborili europsko proljeće u Ligi prvaka. ZA JUTARNJI KOMENTIRA: Zoran Zekić
Piše: Zoran ZekićObjavljeno: 12. prosinac 2019. 16:14

Što se tiče ove utakmice, Dinamo je krenuo u formaciji 4-2-3-1, koja se u obrambenom dijelu pretvarala u 4-4-2 i u najboljem mogućem sastavu s obzirom na situaciju sa stoperima. Šteta je što se Ademija moralo maknuti s pozicije veznog, jer on daje energiju i dubinu s loptom i bez lopte.

City izmijenjen, no i dalje vrlo jak sastav, dapače, osvježen. Krenuli su kombinatorno, a Dinamo nakon duge lopte na Petkovića pokušava s Oršićem i Olmom napasti prostor, pri čemu i odlično reagiraju na drugu loptu i vrše visoki presing kad god je moguće. U obje faze Dinamove igre vidljivo je dosta trke bez lopte.

Takav pristup nagrađen je fantastičnim golom Olma. City je nakon toga podignuo linije, stoperi su zapravo postali vezni, a Dinamo se spustio u zadnju trećinu, zgusnuo sredinu te usmjeravao goste na bok gdje iz te gustoće pokušavaju pomoći bočnim igračima.

Bila je to jako pametna postavka Bjelice i jedini način kako igrati protiv ovakve momčadi uz top pogodak. City je u biti kružio kao mačak oko vruće kaše s puno dodavanja i uz posjed do iznemoglosti, a kada im nisu prolazili ubačaji posegnuli su za povratnim loptama 'a la Barcelona'.

Na žalost, jedan im je ubačaj ipak prošao, ali moram istaknuti da je to posljedica nekorektne igre u trenutku dok su dva igrača Dinama ležala na travnjaku, što je za jednu tako veliku momčad i k tomu iz Engleske, koja je navodno prijestolnica 'fair-playa', sramotna situacija.

U drugom poluvremenu do izražaja je došla kvaliteta Cityja s jedne strane, odnosno umor i nedostatak svježine kod igrača Dinama s druge strane, uzrokovan ranim početkom sezone. Ipak, a što se tiče direktno i ove utakmice - Šahtar se morao dobiti u Zagrebu nakon onakvog rezultata u samoj završnici.

Poslije toga teško se vaditi protiv ovakvog protivnika. Pohvalio bih i atmosferu na stadionu. Što bi City dao za ovakvu podršku na svome stadionu!

Linker
18. travanj 2024 17:43