VATRENI U CENTRU PAŽNJE

SVEČANA CEREMEONIJA I ŽDRIJEB LIGE PRVAKA Može li maestro prekinuti vladavinu Ronalda i Messija? Modrić bi u Monacu mogao odnijeti dvije nagrade

Piše: HinaObjavljeno: 30. kolovoz 2018. 11:42

Ždrijeb skupina nogometne Lige prvaka održat će se u četvrtak u 18.00 sati u Monte Carlu. Direktan plasman u elitno natjecanje 'Starog kontinenta' osiguralo je 26 klubova, dok je preostalih šest stiglo kroz kvalifikacije. Nažalost, niti ove sezone Hrvatska neće imati predstavnika u Ligi prvaka nakon što je Dinamo zapeo u završnoj rundi kvalifikacija pa će europsku priču nastaviti u Europskoj ligi.

Klubovi će uoči ždrijeba biti podijeljeni u četiri jakosne skupine, a ždrijebat će se osam skupina po četiri kluba. U skupinama ne mogu igrati dva kluba iz iste zemlje.

Liga prvaka ždrijeb
REUTERS/Denis Balibouse / REUTERS

Nositelji su europski prvak Real Madrid, pobjednik Europske lige Atletico Madrid, Barcelona, Bayern München, Manchester City, Juventus, Paris Saint-Germain i Lokomotiv Moskva. Natjecanja po skupinama počinju 18. i 19. rujna, a finale je ove sezone u Madridu na stadionu Wanda Metropolitano.

Iako Hrvatska neće imati predstavnika u Ligi prvaka, imat će ga na svečanoj ceremoniji izbora za UEFA-inog igrača godine. Osim Luka nominirani su još i Cristiano Ronaldo te Mohamed Salah.

Spomenuta trojka odabrana je odlukom trenera 80 momčadi koje su prošle sezone igrale u Ligi prvaka i Europskoj ligi, te 55 novinara zemalja članica UEFA-e. Iza Modrića, Ronalda i Salaha najveći broj glasova dobili su Antoine Griezmann (72), Lionel Messi (55), Kylian Mbappe (43), Kevin de Bruyne (28), Raphael Varane (23), Eden Hazard (15) i Sergio Ramos (12).

Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images
Getty Images

UEFA je nagradu za najboljeg nogometaša Europe pokrenula 2011. godine a nagrade su do sada osvajali Leo Messi (2011, 2015), Andres Iniesta (2012), Franck Ribery (2013) i Cristiano Ronaldo (2014, 2016, 2017). Također valja istaknuti kako bi Luka Modrić u Monacu mogao osvojiti i dvije nagrade, jer je i među tri kandidata za najboljeg veznjaka, a njegovi protukandidati su Belgijanac Kevin De Bruyne i Nijemac Toni Kroos.

Linker
26. travanj 2024 16:59