REUTERS/Albert Gea / REUTERS
REAKCIJA SVLAČIONICE

TALIJANI PRONAŠLI GLAVNI PROBLEM 'Kada ostaviš toliko prostora Leu Messiju onda si uglavnom kažnjen, to je čovjek koji sam rješava utakmice'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. rujan 2017. 01:43

U derbiju 1. kola Lige prvaka Barcelona je na Camp Nou pobijedila Juventus 3-0 uz pogodak hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića. Juve je prošle sezone izbacio Barcelonu u četvrtfinalu, dok je Barcelona prije dvije godine bila bolja u finalu rezultatom 3-1.

Ovoga puta Katalonci su bili još uvjerljiviji pobijedivši 3-0, a junak utakmice bio je Leo Messi koji je zabio dva gola, a najzaslužniji je i za treći pogodak.

Messi je doveo Barcu u vodstvo u posljednjim trenucima prvog dijela. Na 2-0 povisio je Rakitić u 56. minuti. Ponovo je sve napravio Messi. Argentinac je probio po krilu, ubacio u kazneni prostor, a loše je počistio Sturaro. Na odbijenu loptu natrčao je Rakitić postigavši pogodak. U 69. minuti Messi je zabio i treći pogodak lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora.

Nakon utakmice svoje mišljenje dali su i Talijani, a najnezadovoljniji bio je trener Max Allegri.

- Odigrali smo dobro prvo poluvrijeme, ali u ovakvim utakmicama kada ne iskoristiš svoje prilike onda uglavnom stigne kazna što se nama i dogodilo. Sva tri pogotka primili smo nakon kontra napada, ali umjesto da smo ostali smireni nakon prvog mi smo se raspali. Oni imaju jednog igrača (Messi) koji može sam promijeniti tijek utakmice. Kada dođeš na Nou Camp ne možeš očekivati kako ćeš dominirati u susretu. Nismo psihički bili spremni za ovu utakmicu, morali smo ostati smireni i kada stvari ne idu u željenom smijeru. Ali, kada ostaviš toliko prostora Messiju onda si uglavnom kažnjen.

Ništa boljeg raspoloženja nije bio niti Miralem Pjanić.

- Nismo trebali primiti onaj vodeći pogodak u prvom poluvremenu koje je bilo već pri kraju. Dobro smo igrali u prvom poluvremenu i mogli smo zabiti pogodak, ali u drugom nam ništa nije išlo od ruke, ali ovo je tek prva utakmica i ne traba paničariti. Nedostajalo nam je nekoliko važnih igrača, ali to nije isprika. Nadam se da ćemo iz ovoga izvuči neke pouke i nastaviti dobro raditi kao do sada. Imamo vremena za oporavak nakon ovog susreta.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić u dresu Barcelone zabio je drugi pogodak za Katalonce.

- Uvijek je važno početak nekog natjecanja otvoriti pobjedom. Dobili smo novog trenre s novim idejama i možemo biti zadovoljni u kojem smjeru idemo, a ova pobjeda nam daje vjeru u velike stvari. Juventus je težak suparnik i bilo je važno završiti prvo poluvrijeme pogotkom. Ipak, važno je da Barcelona igra kao momčad, a onda nas je vrlo teško pobijediti.

Linker
20. travanj 2024 08:45