REUTERS/Alberto Lingria
PRVA BITKA ZA LIGU PRVAKA

TALIJANSKI 'STRUČNJAK ZA VAR' DIJELIT ĆE PRAVDU DINAMU: Kad im je on sudio na Maksimiru, izgubili su! Tradicija se mora prekinuti

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. kolovoz 2019. 17:43

Traju završne pripreme, "glancanja" pred veliki dvoboj Dinama i norveškog Rosenborga što će se u srijedu od 21 sat igrati na maksimirskom stadionu. Hrvatski će prvak protiv norveškog suparnika imati priliku još jednom izboriti nastup u Ligi prvaka. Prošle sezone na tom putu Modre je zaustavio švicarski Young Boys.

Dva dana prije utakmice krovna europska nogometna federacija (UEFA) objavila je listu sudaca za ovotjedne, prve utakmice playoff-runde kvalifikacija za Ligu prvaka. Dinamov će dvoboj suditi Daniele Orsato.

Daniele Orsato poznati je talijanski arbitar, koji je, recimo, na SP-u u Rusiji bio VAR sudac na utakmici Hrvatske i Danske. Dobro je, znači, upućen u sve tajne VAR-a, za Talijane općenito kažu da su zasad možda i najveći stručnjaci za videotehnologiju u suđenju, pa stoga vjerujemo da će "inauguracija" VAR-a u Maksimiru proći bez problema.

Orsato će ovoga puta biti glavni sudac na travnjaku, ima iskustva na najvećoj nogometnoj sceni, a Dinamu je dosad sudio dvaput: protiv Porta (0:2) u Maksimiru u Ligi prvaka 2012. i u pobjedi protiv rumunjskog Petrolula na gostovanju (3:1) dvije godine kasnije. Uz njega će pravdu dijeliti pomoćnici Lorenzo Manganelli i Alessandro Giallatini, dok će za VAR-om biti Massimiliano Irrati i asistent Marco Guida. Četvrti je sudac Daniele Doveri.

Linker
19. travanj 2024 23:34