cROPIX / CROPIX
NOVA UZDANICA SALZBURGA

TKO ĆE KOME Dinamo će biti kao pročitana knjiga: Hrvat razotkriva sve mane i vrline Modrih

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. kolovoz 2016. 11:40

Duje Ćaleta-Car, hrvatski reprezentativac, on je igrač koji je danas standardni dio prvih 11 Red Bull Salzburga. Smijao se kad smo ga nazvali, jer, kaže, za njega nije bilo dvojbe.

- Ja sam dan ranije kazao da ćemo sigurno izvući Dinamo, a kad sam vidio prva dva-tri izvučena para, bio sam još sigurniji. Evo, zovu me suigrači, smiju se i oni, kažu, igramo protiv tvojeg Dinama. Sad ćemo vidjeti što će biti - govori Ćaleta-Car, stoper koji jako dobro poznaje Dinamove igrače.

- Sigurno ću sve reći treneru ako me bude pitao. Izdvojit ću mu Dinamove vrline i mane. Po meni sve kreće od sredine, tu su Machado, Rog i Ćorić glavni ljudi, od njih sve kreće, naprijed je Soudani iznimno opasan. Znat ćemo sve o njima, a i oni o nama, dobro ćemo se pripremiti.

Liga prvaka je kao ukleta za Red Bull, nije taj klub ušao iz tko zna koliko pokušaja u elitno natjecanje. Nekad je stao na prvoj, nekad na zadnjoj stepenici, to je sigurno ostavilo traga i na ovu momčad?

- Baš ovdje mediji pišu kako je krajnje vrijeme da konačno uđemo u Ligu prvaka, da napravimo taj iskorak. Ne bih rekao da se radi o kompleksu, da ćemo zbog tolikih neuspjeha biti pod dodatnim pritiskom, ali stvarno je bilo puno nesreće zadnjih godina. Evo nam šanse da konačno i mi osjetimo kako je igrati u najvećem natjecanju.

Dobro, ali Dinamo nije slab, štoviše?

- Naravno. Već sam rekao svima da su šanse 50:50. Odlučit će nijanse, mi ćemo se sigurno postaviti kako planiramo, s ciljem da na kraju slavimo u dvije utakmice. Bit će tijesno, Dinamo je dobar, ali i mi smo.

Bit ćemo sve bolji

Istina, Dinamo ima vrlo loša iskustva s Red Bullom, dvaput ga je izbacio iz Europe. Je li to vama vjetar u leđa ili baš pritisak?

- Izgledi su podjednaki, obje momčadi imaju kvalitetu za Ligu prvaka, ali ja iskreno vjerujem da ćemo ovoga puta to biti mi.

Opet, naš je, a i dojam mnogih, da je Red Bull slabiji nego prije dvije godine. Nije tajna da vlasnici kluba većinu financija preusmjeravaju u istoimeni klub iz Leipziga, da im Salzburg više nije prioritet.

- Točno je da nam je otišlo nekoliko važnih igrača, da sada imamo drugačiju momčad. Međutim, opet smo dobri, još je uvijek ovdje Soriano, koji je važan igrač i koji je jednom već pokazao Dinamu koliko je opasan.

Ulazak u sezonu dosad nije bio sjajan?

- Bit ćemo sve bolji i bolji, do Dinama ćemo se dobro pripremiti. Nama je čak i dobro da je prva utakmica u Zagrebu, uzvrat će biti na našem stadionu, što je naša prednost.

Sjećamo se, prošli put je Modre u dresu bečke Austrije zaustavio Kaja Rogulj, sad prijeti još jedan naš stoper, Duje Ćaleta-Car. Koji je ove godine standardan u svom klubu.

- Da, zadovoljan sam, igram, imam dobar status. Liga prvaka bila bi nagrada za sve dosad - zaključio je Ćaleta-Car.

Linker
25. travanj 2024 19:37