Reuters/Matthew Childs
VIŠA RAZINA NOGOMETA

TO JE PRAVA NAJAVA VELIKOG FINALA LIGE PRVAKA U MADRIDU Najveća zvijezda se vraća u najvažnijem trenutku: 'Trener će odlučiti, ali ja sam spreman'

TOTTENHAM Londonski klub u najvećoj utakmici u novijoj povijesti moći će računati na najboljeg igrača i strijelca
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 31. svibanj 2019. 23:09

Igrala se 58. minuta utakmice četvrtfinala Lige prvaka između Tottenhama i Manchester Cityja kada je u jednom dvoboju Kanea i Delpha napadač Pijetlova nezgodno stao i izvrnuo gležanj, te je morao izaći izvan igre. Već na prvi pogled vidjelo se kako je riječ o težoj ozljedi, a kasniji pregledi to su i potvrdili, Kane od tog 9. travnja nije više zaigrao. Tottenham je i bez njega uspio izbaciti Građane, kasnije i Ajax, oba puta nakon prave drame, i sutra će po prvi puta u povijesti zaigrati u finalu Lige prvaka. Ovog puta jači za najboljeg igrača i strijelca. Naime, Harry Kane oporavio se i trebao bi zaigrati protiv Liverpoola.

- Osjećam se dobro, nemam baš nikakvih problema ni bolova - objasnio je Kane novinarima.

- Vratio sam se punom treningu još proteklog tjedna, a sada radim na poboljšanju fizičke spreme kako bih bio što spremniji za Madrid.

Soccer Football - Champions League Semi Final Second Leg - Ajax Amsterdam v Tottenham Hotspur - Johan Cruijff Arena, Amsterdam, Netherlands - May 8, 2019  Tottenham's Harry Kane celebrates after the match       Action Images via Reuters/Matthew Childs
Action Images via Reuters

Odradio 39 od 57

Kane je ove sezone zabio 24 pogotka u svim natjecanjima, naoko brojka i nije toliko velika za strijelca njegove klase, no u obzir se mora uzeti činjenica da je osim spomenute ozljede i u siječnju te veljači bio šest tjedana izvan pogona zbog ozljede istog gležnja, pa je od 57 mogućih utakmica odigrao tek 39.

- Hoću li igrati ne ovisi o meni, nego o treneru, on je taj koji sastavlja momčad, što se mene tiče, ja sam spreman - ponovio je Kane, a Mauricio Pochettino nije htio decidirano tvrditi hoće li njegov najbolji igrač započeti od prve minute ili će krenuti s klupe.

- Ne mogu sa stopostotnom sigurnošću potvrditi hoće li igrati, ostati na klupi ili možda neće biti ni u kadru, ali mogu reći kako sam vrlo sretan napretkom njegova oporavka - pomalo zatajan je bio argentinski stručnjak koji bi mogao napustiti klupu Pijetlova nakon madridskog finala.

Zainteresiranih ne manjka, od velikana trenutačno bez trenera su Juventus, Inter i Milan u Italiji, a mnogi ga već vide kao nasljednika Massimiliana Allegrija koji se nedavno oprostio s aktualnim prvakom Serie A. Argentinac ne želi govoriti o svojoj budućnosti, većina njegovih rečenica u vezi finala Lige prvaka govori o Kaneu.

Možda krene s klupe

- Važno je da se osjeća dobro, vidjet ćemo koliko je spreman. Vrlo pozitivan sam što se njegove situacije tiče. Najsretniji ću biti ukoliko će biti spreman, ali momčad je najvažnija. Nogomet je pitanje momčadskog duha, kolektiva i vjere, pogledajte na koji smo način izborili finale. Harry se ozlijedio u četvrtfinalu i to nas nije omelo, vidjeli ste i sami - dodao je Argentinac.

- To ne znači da on nije jedan od najboljih i najvažnijih igrača u momčadi, za mene osobno on je jedan od najboljih napadača na svijetu - među top tri - nastavlja Pochettino i zaključuje:

- Moramo pobijediti Liverpool, ukoliko će nam Kane moći pomoći tim bolje, ali ovo nije pitanje on ili ostatak momčadi.

Iz ovih riječi dalo bi se zaključiti da Pochettino neće riskirati s Kaneom u početnoj postavi, vjerojatno će ga ostaviti na klupi i koristiti kao džokera, a takvog mišljenja je i jedna od legendi Pijetlova Glenn Hoddle.

- Apsolutno sam sretan što se oporavio, ali ja ne bih startao s Kaneom - smatra bivši engleski izbornik.

- Tempo utakmice bit će od početka na nevjerojatno visokoj razini, Liverpool voli takvu igru i presing, sumnjam da Kane može izdržati - obrazložio je Hoddle, dodavši:

- Mislim da je bolje da ostane na klupi, pa onda u drugom poluvremenu uđe i donese svježinu, tako će njegov utjecaj biti puno veći. Da je 100 posto spreman nema sumnje da bi trebao početi utakmicu, ovako je bolje da krene s klupe - zaključio je Hoddle.

Odluku će na kraju donijeti, kako je i sam Kane rekao, Mauricio Pochettino.

Linker
16. travanj 2024 21:52